slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Σημαντική αναβάθμιση του θεσμού του Καρναβαλιού (Τι αποφάσισε η οργανωτική επιτροπή υπό την προεδρία του Ηλία Ασκαρίδη)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής του καρναβαλιού της Ξάνθης όπου πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις. Η κυριότερη αλλαγή οποία θα γίνει στο καρναβάλι της Ξάνθης είναι ότι η σειρά των συλλόγων θα κληρωθεί την τελευταία Πέμπτη σε μια μεγάλη πανηγυρική εκδήλωση με 12 ΝΑΙ, 11 ΟΧΙ και 11 απόντες. Έτσι όλοι οι σύλλογοι θα μπορέσουν να διαθέσουν τις στολές τους χωρίς να υπάρχει δέσμευση της σειράς την οποία έχουν μιας και τα τελευταία χρόνια όσοι  σύλλογοι  ήταν πρώτοι και  στο τέλος της παρέλασης είχαν πρόβλημα διάθεσης των στολών τους.

Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή είναι ότι πλέον η κλήρωση δεν θα γίνει με τις γνωστές δεκάδες όλοι οι πολιτιστικοί και καρναβαλικοί  σύλλογοι θα έχουνε τις ίδιες δυνατότητες να εκλεγούν σε οποιαδήποτε σειρά. Μόνο οι τιμωρημένοι  ή  νεοεισερχόμενοι στην παρέλαση θα είναι στο τέλος της καρναβαλικής παρέλασης με όλους τους παρόντες συλλόγους να ψηφίζουν όλοι ΟΧΙ .

Τέλος από το καρναβάλι του 2020 και εντεύθεν δεν θα υπάρχουν οι βραβεύσεις των συλλόγων μιας εκτιμήθηκε από την οργανωτική ότι ο μέχρι τώρα τρόπος επιλογής δεν ήτανε η πρέπουσα 12 ΝΑΙ, 11 ΟΧΙ και 11 απόντες.

Στην οργανωτική επιτροπή του καρναβαλιού βρέθηκε και χαιρέτησε ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης αλλά κι ο πρώην πρόεδρος κύριος Πασχάλης λυρατζής ο όποιος χαιρέτησε και ευχαρίστησε τους συλλόγους της οργανωτικής για την μέχρι τώρα συνεργασία τους και ευχήθηκε στο νέο προεδρείο καλή επιτυχία.

Της συνεδρίασης προήδρευσε ο νέος πρόεδρος Ηλίας Ασκαρίδης συνεπικουρούμενος από την αντιπρόεδρο Φένια Αχταρίδου

 

Σχετικά Άρθρα