slider Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Σε φάση οργάνωσης η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 2019

Ο πολιτιστικός σύλλογος Ξάνθης ΒΑΤΡΑΧΟΙ , για 8η συνεχή χρονιά διοργανώνουν την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Ξάνθη στις 21 με 23 Ιουνίου 2019 με σκοπό να γεμίσει πλατείες και δρόμους με ήχους, χρώματα και ελπίδα, προσφέροντας δωρεάν μουσική σε όλους.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής ωριμάζει και εξελίσσεται, ξεφεύγει από τα όρια της διοργάνωσης και δίνει το έναυσμα, την ώθηση και τα κλειδιά σε όλους, ώστε να γίνουν ενεργά μέλη αυτής.

Κάθε όνειρο θέλει να πραγματοποιηθεί, κάθε στιγμή θέλει να ζήσει, κάθε συναίσθημα να εκδηλωθεί. Ο σκοπός μας εδώ και 20 χρόνια (8η χρονιά στην πόλη της Ξάνθης) να μπορούμε να επικοινωνούμε, να ενωνόμαστε και να ζούμε έστω και για μια στιγμή, όλοι μαζί!

Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη τη μουσική και η μουσική έχει ανάγκη τους ανθρώπους. Η μουσική είναι ο ήχος της καρδιάς μας που φτερουγίζει στο άπειρο. Είναι η γλώσσα της ψυχής μας που βρίσκει την σωτηρία της μέσα από αυτή. Είναι οι λέξεις που μας συντονίζουν. Αυτό είναι για μας. Όπως και πολλά άλλα. Όπως και τα πάντα και πάντα.

Κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μας στον κόσμο των ήχων και των λέξεων, και έτσι ρωτήσαμε να μάθουμε τι είναι για σάς η μουσική.

«Είναι άραγε το «αχ» στην αρχή των τραγουδιών, το εξώφυλλο ενός δίσκου, ένα ηχείο που πάλλεται, η πενιά σου η μαγική, ένα πάρτι στον δρόμο, στην ταράτσα σου, ένα σύνθημα στο τοίχο, ένας πίνακας ζωγραφικής ή ο στίχος ενός τραγουδιού που θα ενώσει τον κόσμο;»

Είναι μια ερώτηση που δεν μπορεί παρά να έχει μια ειλικρινή απάντηση.

Αλήθεια λοιπόν, τι είναι για σένα η μουσική;

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της μουσικής γιορτάζει τα 20 της χρόνια στην Ελλάδα και σας καλεί να απαντήσετε με όποιο τρόπο ο καθένας θέλει:

Από τις 21 μέχρι τις 23 Ιουνίου γιορτάζουμε. Όχι στα πλαίσια μιας «κλασικής» διοργάνωσης αλλά σε αυτά ενός μεγάλου τριήμερου πάρτι με κεντρικό άξονα, τι άλλο; Τη μουσική!

Έμπνευση, χαρά, λύπη, συναισθήματα- οτιδήποτε μπορεί να δώσει και να δημιουργήσει. Όλοι μπορούμε να αποτελέσουμε κομμάτι της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής και να τη στηρίξουμε.

 

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2019

  1. Κάλεσμα συμμετοχής προς Μουσικούς / καλλιτέχνες

θέλετε να αλλάξετε τους ρυθμούς των πόλεων; Είστε ερασιτέχνες ή επαγγελματίες μουσικοί; Είστε της κλασσικής, της Rock, της παραδοσιακής ή της Hip-Hop Σκηνής (κ.α.); Έχετε ένα συγκρότημα, μια χορωδία ή μια ορχήστρα; Δηλώστε συμμετοχή έως τις 17 Μαΐου 2019.

Δήλωσε Συμμετοχή Εδώ

  1. Δήλωση Συμμετοχής Drum Day06.2019

One Band and Many Drummers
Ένα μοναδικό event στις 23.06.2019, όπου drummers θα ενώσουν το ταλέντο τους.
Είσαι drummer ????
Δήλωσε κι εσύ συμμετοχή για να ζήσεις την εμπειρία συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα !
https://forms.gle/8tBLPcZLXJLDnFT39

 

  1. Κάλεσμα προς συνδιοργανωτές*
  • Ζείτε με την μουσική; Σας αρέσει να οργανώνετε δράσεις και εκδηλώσεις;
  • Έχετε κήπο, ταράτσα η πρόσβαση σε πεζοδρομημένο δρόμο;
  • Είστε παρέα, σύλλογος, ομάδα ανθρώπων ή πολιτιστικός φορέας;

Κάντε τη δική σας μουσική εκδήλωση τη μελωδικότερη μέρα του χρόνου! Δηλώστε συμμετοχή έως τις 17 Μαΐου 2019.

* Ιδιώτες ή επιχειρηματίες, πολιτιστικά και καλλιτεχνικά κέντρα, σωματεία, ιδρύματα, μουσικές ακαδημίες ή σχολές, Ωδεία, Βιβλιοθήκες, Μουσεία, θέατρα, Ξενοδοχεία, Bar α.)

Δήλωσε Συμμετοχή Εδώ

Ημερομηνίες εκδηλώσεων ΕΓΜ Ελλάδος 2019: 21 με 23 Ιουνίου

ΓΕΝΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ #EMD2019

 

Διοργάνωση :

Βάτραχοι Πολ.Συλ.Ξάνθης

Σε συνεργασία με :

Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Εθνικός Συντονισμός: ΑΜΚΕ ΜΕΣΟ Μουσικές Εκδηλώσεις

 

Υπεύθυνος Διοργάνωσης

Τσέπελης Μιχάλης – Κιν. 6942840233

#xanthi #vatraxoi #emd2019 #europeanmusicday #europeanmusicday2019 #musicday2019

 

Σχετικά Άρθρα