slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Σε καλό κλίμα η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τοπείρου

Κάποιες επισημάνσεις κάνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τοπείρου στο προσωπικό του ιστολόγιο σχετικά με τις πρόσφατες συνεδριάσεις. Αναφέρει σχετικά ο Βασίλης Χαρλαμπίδης:

Τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της χρονιάς για τον Δήμο Τοπείρου, το οποίο κύλισε ομαλά. Ένα δημοτικό συμβούλιο που συγκλήθηκε με την τρίτη πρόσκληση, διότι τα μέλη της αντιπολίτευση δεν προήλθαν, αν και προσκλήθηκαν νόμιμος, παρ όλους τους αντίθετος ισχυρισμούς τους.

Μετά τη λήξη του συμβουλίου, ζήτησα, ως Πρόεδρος, να παραμείνουμε, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που άπτονται της εύρυθμης και απρόσκοπτη λειτουργίας του συμβουλίου. Τους ενημέρωσα λοιπόν, ότι η πρόσκληση επιδίδεται η γνωστοποιείται τρεις ημέρες πριν την συνεδρίαση, για δε τους συμβούλους που κατοικούν εκτός διοικητικών ορίων του Δήμου και δεν όρισαν αντίκλητο, αρκεί η ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Τους ενημέρωσα ότι δεν είναι δυνατόν δημοτικός σύμβουλος να μην ανταποκρίνεται στην τηλεφωνική κλήση εκ μέρους του Προέδρου η να μην ανοίγει την πόρτα της οικίας του στον υπάλληλο που ήθελε να του επιδόσεις την πρόσκληση. Τους ενημέρωσα ότι ζήτησα από τους υπαλλήλους να έχουν έτοιμες τις εισηγήσεις τρεις ημέρες πριν το συμβούλιο, αν και ο κανονισμός προβλέπει τουλάχιστον μέχρι την προηγούμενη, διαφορετικά τα θέμα θα αναβάλλεται.

Τους ενημέρωσα ότι από πλευράς μου έγιναν δεόντως, προσηκόντως, νομίμως και μέσα στη νόμιμη προθεσμία, όλες οι ενέργειες για την έγκυρη και έγκαιρη επίδοση και γνωστοποίηση της πρόσκλησης. Τους ενημέρωσα πως η δύο αναβολές είχαν ως αποτέλεσμα στην τρίτη συνεδρίαση να μην μπορέσουν να συζητηθούν σοβαρά θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, για τα οποία είχα ενημερώσει, εγκαίρως, τους δύο αρχηγούς της αντιπολίτευσης, ενεργεία που δεν νομίζω να έγινε από άλλον Πρόεδρο. Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό, φιλικό και συναδελφικό κλίμα
Άλλωστε τι έχουμε να χωρίσουμε κι έτσι θα πορευτούμε στο νέο έτος. Τέλος ανταλλάξαμε ευχές για Καλά Χριστούγεννα.

Σχετικά Άρθρα