Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Σεσημασμένο «μπουμπούκι» πουλούσε λαθραίο καπνό και ναρκωτικά στις Σάπες

narkotika lathraios kapnos (1) narkotika lathraios kapnos

Συνελήφθησαν στις 26-9-2014 το μεσημέρι, στις Σάπες Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο ημεδαποί, ένας 46χρονος και μία 28χρονη, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση, για πώληση και κατοχή ναρκωτικών, καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή λαθραίου καπνού και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, σχετικά με πώληση ναρκωτικών από τον 46χρονο, πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι η 28χρονη, μετέβη στην οικία του 46χρονου και προμηθεύτηκε από αυτόν, έναντι χρηματικής αμοιβής, δύο νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 6,6 γραμμαρίων.

Στην κατοχή της 28χρονης, βρέθηκαν οι παραπάνω συσκευασίες ναρκωτικών και το χρηματικό των 30 ευρώ, τα οποία και κατασχέθηκαν. Στην κατοχή και την οικία του 46χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

3 νάιλον συσκευασίες και 1 μεταλλικό κυτίο με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 213,1 γραμμαρίων.

25 δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων LONARID και XANAX.

2 νάιλον συσκευασίες με επεξεργασμένο καπνό, συνολικού βάρους 276 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

1 σιδερογροθιά.

1 αυτοσχέδιο τσιγάρο με ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό.

Το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εντοπίσθηκαν επίσης, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, επτά δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,80 έως 2,5 μέτρα, που καλλιεργούσε ο 46χρονος δράστης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 46χρονου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.

Σχετικά Άρθρα