slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Σγουρίδης (ΑΝΕΛ) στο ΘΕΜΑ 104,6: Αν η συμφωνία περιέχει τον όρο Μακεδονία δεν θα τον ψηφίσουμε

«Με τη χρήση του όρου Μακεδονία από άλλο κράτος μειώνεται ο Ελληνισμός» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ

Κατηγορηματικός ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα ψηφίσουν συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγό του εμφανίστηκε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτης Σγουρίδης.

«Είμαστε ξεκάθαροι στη θέση μας. Δεν δεχθούμε χρήση του όρου Μακεδονία ή παράγωγού του. Όσο διαπραγματεύεται η κυβέρνηση καλώς κάνει και διαπραγματεύεται. Αν η συμφωνία που θα επιτευχθεί περιέχει τον όρο Μακεδονία δεν θα την ψηφίσουμε. Εμείς δεν ψηφίζουμε τον όρο Μακεδονία ούτε στα ελληνικά ούτε σε άλλη γλώσσα. Εμείς τέτοια συμφωνία δεν θα την ψηφίσουμε» δήλωσε ο κ. Σγουρίδης στις επανειλημμένες ερωτήσεις των Μάκη Πολλάτου και Γιάννη Μακρυγιάννη.
Όπως δήλωσε «η συμφωνία αυτή θα πρέπει κατά βάση να περάσει από τη Βουλή αλλά πριν να έρθει στη Βουλή πρέπει να περάσει από συμβούλιο αρχηγών πολιτικών κομμάτων. Ας φωνάξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τα κόμματα για να πουν τη θέση τους».

«Με τη χρήση του όρου Μακεδονία από άλλο κράτος μειώνεται ο Ελληνισμός» υποστήριξε ο κ. Σγουρίδης.
Ερωτηθείς τέλος για το αν η στάση των ΑΝΕΛ μπορεί να προκαλέσει απώλεια της δεδηλωμένης ο Παναγιώτης Σγουρίδης απάντησε ότι «η δεδηλωμένη βάσει Συντάγματος εκδηλώνεται μόνο αν το ζητήσει η κυβέρνηση ή αν γίνει πρόταση μομφής από την αντιπολίτευση».

Σχετικά Άρθρα