Γενική

Σαφές προβάδισμα στη κεφαλαιοποίηση απέκτησε η Apple έναντι της Exxon

Μεγάλη άνοδο που ξεπερνά το 10% έχει τις τελευταίες εβδομάδες η κεφαλαιοποίηση της Apple βοηθώντας την εταιρεία πληροφορικής να εδραιωθεί στην πρώτη θέση πάνω από την εταιρεία πετρελαιοειδών.
Τη Δευτέρα η μετοχή της Apple έκλεισε στα 411,63 δολάρια, υψηλό όλων των εποχών για την εταιρεία, ή περίπου 10 δολάρια πάνω σε σχέση με τη τιμή στα μέσα Ιουλίου.
Με την τελευταία αποτίμηση, η κεφαλαιοποίηση της Apple φτάνει τα 382 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 358 δισεκατομμυρίων της Exxon. Αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντικά μεγαλύτερη από το ελληνικό ΑΕΠ.
Η ιστορική αλλαγή στον πίνακα των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση έγινε τον περασμένο Αύγουστο.
Όπως φαίνεται η ανακοίνωση της παραίτησης του Στιβ Τζομπς και η ανάληψη της προεδρίας από τον Τιμ Κουκ δεν επηρέασε σημαντικά την πορεία της μετοχής της Apple, που κατάφερε να ανακάμψει από τις μικρές απώλειες που είχε.
Εντωμεταξύ, η αγορά περιμένει την κυκλοφορία του iPhone 5 στα μέσα Οκτωβρίου αλλά και ενός νέου μοντέλου iPad. Το iPhone αντιπροσωπεύουν το 46% του τζίρου της εταιρείας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Σχετικά Άρθρα