slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Σαρωτική κυριαρχία Κυριάκου και Ν.Δ. σε νέα δημοσκόπηση

Μεγάλη διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της PULSE για τον ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 31% έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ και ΚΙΝΑΛ καταγράφουν από 6,5%, το ΚΚΕ σημειώνει 5,5%, η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 2%, οι ΑΝΕΛ δεν ξεπερνούν το 1,5% όσο και η Ελληνική Λύση,  ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πλεύση Ελευθερίας σημειώνουν από 1%.

Στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων) η ΝΔ καταγράφει 34% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ, από 7,5% καταγράφουν ΧΑ και ΚΙΝΑΛ, 6% σημειώνει το ΚΚΕ, 2,5% συγκεντρώνει η Ένωση Κεντρώων, 1,5% σημειώνουν οι ΑΝΕΛ και η Ελληνική Λύση, από 1% ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πλεύση Ελευθερία.

Στην παράσταση νίκης η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται στις 35 ποσοστιαίες μονάδες με 58% για τη ΝΔ και 23% για τον ΣΥΡΙΖΑ (έναντι 56% και 22% στη σφυγμομέτρηση του Μαΐου), 14% δεν απαντά για την παράσταση νίκης, ενώ 5% εκτιμά ότι θα κερδίσει τις εκλογές άλλο κόμμα.

Αντίστοιχα μεγάλη διαφορά διατηρεί ο κ. Μητσοτάκης έναντι του κ. Τσίπρα στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία, με τον αρχηγό της Ν.Δ. να προηγείται με 33% έναντι 23% του Α.Τσίπρα.

Σχετικά Άρθρα