Ιστορικά Τελευταία Νέα

Σαν…σήμερα πριν από 69 χρόνια, κηλιδώθηκε ανεξίτηλα το ανθρώπινο γένος

atomikh bomba xiroshma

Στον ουρανό πρώτα, στη γη αμέσως μετά της Ιαπωνίας ορθάνοιχτες οι πύλες της κόλασης σκόρπισαν τον όλεθρο. Η μαρτυρική πόλη της Χιροσίμα ισοπεδώνονταν με τρόπο ασύλληπτο για τον ανθρώπινο νου. Η ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, γίνονταν απαρχή για την ατομική εποχή.

Πριν απο 69 το λοιπόν χρόνια η επιστήμη, με τη βοήθεια της πυρηνικής φυσικής, διέσπασε το άτομο. Το μη τεμνόμενο σύμφωνα με τους Έλληνες Κλασσικούς, προεξάρχοντος του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ.

Σήμερα, στις 8.16 π. μ. οι κάτοικοι της Χιροσίμα, οι Ιάπωνες στο σύνολό τους, νοερά οι κάτοικοι του πλανήτη μας απο τη μια μέχρι την άλλη άκρη, προσεύχονται για τα θύματα του πυρηνικού αφανισμού. Δίπλα στο Δήμαρχο της Χιροσίμα – λογοτεχνική αδεία – στέκεται ο Δήμαρχος των Αβδήρων.

Επειδή ο Δήμαρχος λείπει σε καλοκαιρινές διακοπές, είναι εκεί ο πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου.

Επειδή πάραυτα η πρυτανεία 40 χρόνια τώρα δεν ασχολείται με κάτι τέτοια, αυτό μας έλειπε, είναι κάποιος άλλος. Ο Αντιπερεφερειάρχης Ξάνθης, εκπροσωπόντας την γενέτειρα του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ.

Επειδή αυτή την εποχή το μείζον θέμα μας είναι η selfie της Κοντσίτα με την Άννα Βίσση στη Μύκονο, καλύτερα να ασχοληθούμε με κάτι σοβαρότερο.

Ανέκαθεν ήμασταν υπέρμαχοι της σοβαρότητας.

Ας μαδήσουμε μια μαργαρίτα.

Έχουμε πολιτικό πολιτισμό;

Δεν έχουμε πολιτικό πολιτισμό.

Έχουμε πολιτικό πολιτισμό;

Τι φρούτο είναι αυτό;

ΛΩΤΟΣ. Το έφαγαν οι σύντροφοι του Οδυσσέα κάποτε, ξεχνόντας τα πάντα, το τρώμε κι εμείς σήμερα, καθιστάμενοι ασθενείς με νόσο Αλτσχάϊμερ, με άνοια.

Δεν γνωρίζω αν καταφέρουμε ποτέ να επαναπροσανατολιστούμε, με βάση όλα εκείνα που φανταζόμαστε κατά καιρούς για εαυτούς και αλλήλους.

Δεν γνωρίζω, αν καταφέρουμε ποτέ να αποκτήσουμε πολιτικό πολιτισμό.

Δεν γνωρίζω αν μιλήσουμε ξανά την μητρική μας γλώσσα, την ελληνική.

Θα μας βοηθούσε πολύ, να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους.

Πολύ περισσότερο κάποιους υψηλά ιστάμενους στη θέση τους, που εκμαυλίζουν το λαό για να τον χειραγωγούν.

Αν τα καταφέρουμε ποτέ, τότε θα τα καταλάβουμε όλα.

Όπως για παράδειγμα το μήνυμα της σημερινής μέρας.
Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα