Κουζίνα Τελευταία Νέα

Σαλάτα με μπρόκολο και μπέικον. Ιδανικό συνοδευτικό για τα ανοιξιάτικα μπάρμπεκιου!

ΣΑΛΑΤΑ

Υλικά

μπρόκολο – 1 μεγάλο ή 2 μικρά

αλάτι – 1 κ.σ.

μπέικον – 12 φέτες

κρεμμύδι – ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ή σε λεπτές φέτες

τσένταρ – ½ φλιτζάνια τριμμένο

crème fraiche – ¼ φλιτζανιού ή ξινόκρεμα

μαγιονέζα – ½ φλιτζάνι

ξύδι – 2 κ.σ. από λευκό κρασί

ζάχαρη – ¼ φλιτζανιού

Εκτέλεση

Κόβουμε το χοντρό μέρος από το κοτσάνι του μπρόκολου και το πετάμε. Κόβουμε το υπόλοιπο μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια. Βράζουμε σε μία μεσαία κατσαρόλα νερό με μία κ.σ. αλάτι.

Γεμίζουμε ένα μεσαίο προς μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό. Μόλις βράσει το νερό στην κατσαρόλα βάζουμε τα μπρόκολα και μετράμε 30 δευτερόλεπτα. Αμέσως στραγγίζουμε το καυτό νερό και βυθίζουμε τα μπρόκολα στο παγωμένο νερό.

Στραγγίζουμε τα μπρόκολα και τα απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Ρολάρουμε τα μπρόκολα μαζί με το χαρτί κουζίνας μέχρι να φύγει το νερό. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά μέχρι το μπρόκολα να είναι εντελώς στεγνά.

Τα τοποθετούμε σε μεγάλη σαλατιέρα και φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστεί το μπέικον.

Τηγανίζουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και μετά να θρυμματιστεί. Πετάμε το λίπος.

Βγάζουμε τα μπρόκολα από το ψυγείο και προσθέτουμε το μπέικον, το κρεμμύδι και το τσένταρ.

Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε την ξινόκρεμα, τη μαγιονέζα, το ξύδι και τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε το μίγμα της μαγιονέζας στα μπρόκολα με το μπέικον, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Σχετικά Άρθρα