slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Σήμερα Τσικνοπέμπτη η μεγάλη βραδιά Παραδοσιακών Γεύσεων στο Φίλιππος Αμοιρίδης (δείτε όλες τις σημερινές εκδηλώσεις)

Θρακικές λαογραφικές γιορτές 2018 πρόγραμμα για την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

 

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

17:00 Colors of music

Η ομάδα Back Stage Team είναι μια παρέα των παλιών dj’s που πρωτοτυπεί και χρωματίζει μουσικά την κεντρική πλατεία. Βραδιά αφιερωμένη στις δεκαετίες 70, 80, 90 και όχι μόνο. Μουσικές που θα πλημμυρίσουν την πόλη με ρυθμό και θα ενθουσιάσουν τους νοσταλγούς της, αλλά και τους νεότερους. Στην εκδήλωση αυτή οι dj’s εκείνης της εποχής θυμούνται και αναβιώνουν τις μαγικές στιγμές που έζησαν στις θρυλικές disco Pegasus, Confusio, Tango, Thamiris, City, Fox, Fame, Sugar, Κήπος, Teenagers.

Σημείο συνάντησης της χαράς και του ξεφαντώματος με χορευτικές επιτυχίες που όλοι αγαπήσαμε και θα αγαπάμε για πάντα, η εξέδρα της κεντρικής πλατείας. Στα decks ο Νίκος Κουτσουρίδης, ο Giovanni και ο Dinosaur.

 

Κλειστό Αθλητικό Κέντρο ¨Φίλιππος Αμοιρίδης¨

20:00 Βραδιά Παραδοσιακών Γεύσεων

Συναυλία Ξένια Βέρρα

 

Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ωστόσο, παραμένει απροσδιόριστη η ακριβής προέλευσή του. Η πιο πιθανή εκδοχή είναι ότι προέρχεται από τις βακχικές γιορτές των αρχαίων ελλήνων και είναι μια από τις ελάχιστες που κατάφεραν να διατηρηθούν. Η ημέρα της Τσικνοπέμπτης είναι κατεξοχήν μέρα χαράς, καθώς είναι η μέρα που ξεκινούν οι εκδηλώσεις της αποκριάς με τους Λαογραφικούς Συλλόγους της πόλης να προσφέρουν εδέσματα, χορό και μουσική από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Αποτελεί την απαρχή των εκδηλώσεων για την Αποκριά, αφού την επόμενη εβδομάδα ακολουθούν το Καρναβάλι και η Καθαρά Δευτέρα.

 

Στη βραδιά συμμετέχουν: Σύλλογος Λεύκης «Οι Πρωτοπόροι», Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πηγαδίων «Χατζηγυριώτες», Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, Σύλλογος Εβριτών Ν. Ξάνθης, Σύλλογος Σαρακατσάνων Ν. Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης», Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη», Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, Πολιτιστικός Σύλλογος Ευμοίρου, Σύλλογος Κιμμερίων «Ο Αμφέραος», Σύλλογος Ποντίων Χορευτών «Τραντέλλενες», Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, Πολιτιστικός Σύλλογος «Θάμυρις», Σύλλογος Γυναικών Γενισέας, Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης.

 

Τη βραδιά πλαισιώνει η Ξένια Βέρρα.

Η Ξένια Βέρρα γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στην Πάτρα. Ανιψιά της μεγάλης κυρίας του δημοτικού τραγουδιού Τασίας Βέρρα. Παρά το νεαρό της ηλικίας της πρόλαβε να συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα δημοτικά ονόματα όπως Τασία Βέρρα, Γιάννη Κωνσταντίνου, Αντώνη Κυρίτση, Βασίλη Σαλέα, Μάκη Χριστοδουλόπουλο, Φιλιώ Πυργάκη κ.α. Διαγράφει μια ξεχωριστή και ιδιαίτερα μοναδική πορεία στον χώρο του τραγουδιού και της μουσικής!!! Λατρεύει την παραδοσιακή και την λαϊκή μουσική και στόχος της είναι να προσφέρει διασκέδαση και ωραίες μουσικές στο κοινό.

 

Άλλες Εκδηλώσεις 

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

17:00 Αποκριάτικες περιπέτειες Ι

Μπαλνταφάν  με το παιδικό μουσικό θέατρο της ΦΕΞ

Θεατρική μουσική παράσταση «Αποκριάτικες περιπέτειες» του Παιδικού Μουσικού Θεάτρου. Σκηνοθεσία Βάνια Φίτσεβα.

Γενική είσοδος 3€, με χυμό και καφέ, οικονομική ενίσχυση του Μουσείου.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων – Κρατήσεις στο τηλ 254102542.

 

Σχετικά Άρθρα