slider Καρναβάλι Ξάνθης Τελευταία Νέα

Σήμερα στις 12 η μεγάλη Παιδική καρναβαλική παρέλαση και το πάρτυ στην πλατεία με τον DJ Morrello (Δείτε όλο το σημερινό πρόγραμμα)

 Κυριακή 3 Μαρτίου

Πλατεία Δημοκρατίας

Ώρα 12:00

Παιδική καρναβαλική παρέλαση

 

Έχει καθιερωθεί πλέον τα τελευταία χρόνια ως το μεγαλύτερο παιδικό αποκριάτικο ξεφάντωμα. Το πιο ξέφρενο χρωματιστό ποτάμι για μαθητές όλων των τάξεων. Νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, όλων. Αποτελεί την κορυφαία στιγμή όχι μόνο της Αποκριάς, αλλά και όλης της χρονιάς για παιδιά και γονείς. Καθ’ όλη  τη διάρκεια της εκδήλωσης, μουσική στη διαπασών θα δίνει το ρυθμό από τον dj Morrello και οι γλυκύτατοι μικροί καρναβαλιστές θα έχουν τα πιο λαμπερά χαμόγελα. Η γιορτή συνεχίζεται μπροστά στην κεντρική σκηνή, ενώ κορυφαία στιγμή είναι η συναυλία που ακολουθεί αμέσως μετά. Η Ένωση Συλλόγων και Κηδεμόνων μαθητών Δήμου Ξάνθης και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων δίνει το ραντεβού της αφετηρίας στη διασταύρωση 28ης Οκτωβρίου και Καβάλας καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία.

 

Δείτε το υπόλοιπο πρόγραμμα για σήμερα: 

 

13:00

Συναυλία Μύρωνας Στρατής Ελισάβετ Σπανού

Με το μοναδικό του στυλ, πιο ώριμος και ανανεωμένος μουσικά, έρχεται με ένα δυνατό πρόγραμμα για να ξεσηκώσει τον κόσμο μέχρι τελικής πτώσης. Θα μοιραστεί με το κοινό αγαπημένα τραγούδια δικά του, αλλά και αναπάντεχες διασκευές που θα απογειώσουν το κέφι με το εκρηκτικό τους liveperformance.Νεανικός αέρας και ξεσηκωτικάvibes δημιουργούν το απόλυτο partytime του φετινού Ξανθιώτικου καρναβαλιού.

 

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

19:30

Μουσικοχορευτική παράσταση

«Μάνα με τους εννιά σου γιούς και με την μια σου κόρη ..

Το τραγούδι «Του Νεκρού Αδελφού» είναι μια παραλογή που ξεπήδησε από την συλλογική συνείδηση του λαού μας, παραλλάχθηκε σε διάφορες μορφές και υιοθετήθηκε από πολλούς λαούς. Κεντρικά του θέματα είναι ο θεσμός της οικογένειας, ο θεσμός του γάμου, η μοίρα, ο ξενιτεμός, η δύναμη της κατάρας, ο θάνατος και τα γυρίσματα της τύχη. Η παράσταση επιχειρεί να προσεγγίσει τμήματα της παραλογής μέσα από το τρίπτυχο: λόγος – μουσική – χορός. Γι αυτόν τον σκοπό συστρατεύονται αφηγητές, μουσικοί και τραγουδιστές, χορευτές όλων των ηλικιών και πολλοί άλλοι συντελεστές με πολύ μεράκι αλλά κυρίως με σεβασμό στην άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά .

Ιδέα – κείμενα: Ιωάννα Βασιλειάδου.

Χοροδιδάσκαλοι: Γιώργος Καραγεωργίου, Ιωάννα Βασιλειάδου.

Μουσικοί: «Εμπειροτέχνες».

Οργάνωση: Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης.

 

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

17:00

Γλυκές Αποκριάτικες περιπέτειες

Το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης σε συνεργασία με το ζαχαροπλαστείο «Το Κάτι Άλλο» προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε μια εορταστική διαδραστική εκδήλωση, εν όψει των καρναβαλιών στην πόλη μας. Καλούμε τους μικρούς καρναβαλιστές να γνωρίσουν τον κόσμο της σοκολάτας και να δημιουργήσουν οι ίδιοι δικές τους γεύσεις.

Γενική είσοδος 3,00€ µε χυμό και καφέ. Τα έσοδα προορίζονται για την οικονομική ενίσχυση του Μουσείου. Περιορισμένος αριθμός θέσεων, κρατήσεις στο τηλ 2541025421.

Οργάνωση: ΦΕΞ – Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – Ζαχαροπλαστείο «Το Κάτι Άλλο»

 

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

20:00

Παρουσίαση δίσκου του Βασίλη Φλώρου «ρῖγοςψυχῆς φορεμάτων»

Οργάνωση: ΦΕΞ / Αγάντα μουσικές παραγωγές.

Σχετικά Άρθρα