slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

«Ρουκέτες» Καμαρίδη κατά Δημαρχόπουλου με θέμα την κατάρρευση των καπναποθηκών του Π. Τον κατηγορεί για βαριά αμέλεια

Θα μπορούσε να είχε στοιχίσει και σε ανθρώπινες ζωές, αλλά δυστυχώς το πρόβλημα ξεχάστηκε (και αυτό όπως τόσα άλλα) από την διοίκηση του Δήμου Ξάνθης, ο οποίος συνεχίζει να δείχνει μία αμέλεια που κινδυνεύει να γίνει πλέον «εγκληματική»!

Αναφερόμαστε στο περίφημο κτίριο «Π» των καπναποθηκών, το οποίο ως γνωστόν έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης.

Το 2016 συντάχθηκε μια έκθεση επικινδυνότητας από την Δ/νση Δόμησης του Δήμου Ξάνθης για την επίμαχη πτέρυγα του κτιρίου, ενώ δύο χρόνια μετά, το 2018, κατέρρευσε μεγάλο τμήμα της στέγης αυτής. Ένα γεγονός που από τύχη δεν στοίχισε σε ανθρώπινες ζωές!

Κι όμως, τρεις μήνες μετά, η δημοτική αρχή Ξάνθης επαναπαύεται στις υποτιθέμενες «δόξες» της!

Καταγγέλλουμε σε κάθε αρμόδια αρχή τον Δήμο Ξάνθης για την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ που έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά τα δύο τελευταία και ειδικότερα μετά τον Οκτώβριο του περασμένου χρόνου. ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ δεν έχει κάνει έκτοτε για την διάσωση του εν λόγω ιστορικού κτιρίου, ενώ αντιθέτως περιμένει υπομονετικά και ξεδιάντροπα την ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του!

Αναρωτιόμαστε λοιπόν τι είδους αδίκημα συνιστά η αμέλεια αυτή, αλλά και σε ποιον ή ποιους θα πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες που αντιστοιχούν και από ποιους;

Παρακολουθούμε στενά την όλη υπόθεση, την οποία θα φθάσουμε μέχρι τέλους, μέχρι την ολική αποκατάσταση της ζημιάς, αλλά και την λήψη μέτρων προστασίας για τους πολίτες, έχοντας υπόψη, ότι εκτός όλων των άλλων, το συγκεκριμένο κτίριο αποτελεί μία παρακαταθήκη πολιτισμού από τους προηγούμενες γενιές, που όχι μόνο δεν αξιοποίησε η δημοτική αρχή, αλλά την εγκατέλειψε στο «έλεος» του χρόνου και σε βάρος της δημόσιας ασφάλειας!

 

Για τον δημοτικό συνδυασμό

«ΞΑΝΘΗ- ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΔΗΜΟΥΔΗ

 

 

Σχετικά Άρθρα