Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ρεντίκολο ο Σύριζα: Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά, άκυρος ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες!!!

Ρεντίκολο ο Σύριζα που τόσους μήνες έλεγε και ξανά έλεγε ότι είναι μια χαρά ο νόμος για τις άδειες και τελικά αποδείχθηκε όλο αυτό μια μπαρούφα!!!

  • Με την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου που εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ, ο διαγωνισμός για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες είναι ως μη γενόμενος. Τα κανάλια που δεν έλαβαν άδεια θα συνεχίσουν να εκπέμπουν κανονικά και τα χρήματα που κατέθεσαν οι τέσσερις υπερθεματιστές θα τους επιστραφούν.

Αντισυνταγματικός κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, με πλειοψηφία 14 ψήφων υπέρ έναντι 11 κατά.

Με την απόφαση- ράπισμα του ΣτΕ ο νόμος Παππά αποσύρεται εξ ολοκλήρου, καθώς το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο ουσιαστικά «κατεδάφισε» το σύνολο του νόμου και δεν έδωσε κανένα περιθώριο για διατήρησή του με διορθώσεις από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Σε μία πολιτική ήττα για την κυβέρνηση, αυτό σημαίνει πως ο διαγωνισμός για τις τέσσερις άδειες είναι άκυρος και ως μη γενόμενος.

Τα κανάλια που δεν έλαβαν άδεια και κινδύνευαν με «μαύρο» θα συνεχίσουν να εκπέμπουν κανονικά, ενώ οι τέσσερις υπερθεματιστές που κέρδισαν άδεια, θα λάβουν πίσω τα χρήματα που έχουν καταθέσει ως πρώτη δόση.

Επιπλέον, στον «αέρα» βρίσκονται και οι δύο νέοι σταθμοί που είχαν λάβει άδεια στον άκυρο πλέον διαγωνισμό, συμφερόντων Μαρινάκη και Σαββίδη.

Η ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου θα γίνει πλέον εκ του μηδενός από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, που σύμφωνα με το ΣτΕ είναι συνταγματικά το μόνο αρμόδιο όργανο που μπορεί να λάβει σχετικές αποφάσεις.

Το επόμενο βήμα είναι η συγκρότηση του ΕΡΣ, που θα πρέπει να γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα, με το Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο να καλείται να συνεργαστεί με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης υπό τη σκιά της απόφασης του ανώτατου δικαστηρίου.

Την ανάληψη νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας την επόμενη Δευτέρα, που θα προβλέπει επί πληρωμή βεβαιώσεις για τη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, πραγματοποιώντας παράλληλα επίθεση στο ΣτΕ. για την απόφασή του!!!

Σχετικά Άρθρα