slider Τελευταία Νέα

Π.Α.ΜΕ.: ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!!!

Όλοι στις συγκεντρώσεις του Π.Α.ΜΕ.

Παρασκευή 12 ΓΕΝΑΡΗ στις 6:30 μμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Δευτέρα 15 ΓΕΝΑΡΗ στις 6.30 μμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ περί “μεταμνημονιακής εποχής” αποκαλύπτονται από το γεγονός ότι όχι μόνο δεν καταργεί κανέναν από τους εκατοντάδες αντεργατικούς – αντιλαϊκούς μνημονιακούς νόμους, που ήρθαν για να μείνουν, αλλά και από τα διαρκή μέτρα που φέρνει ανά τρίμηνο.

Τα περί εξόδου από τα μνημόνια είναι “αέρας κοπανιστός” για να πιαστεί ο λαός στον ύπνο. Η ανάπτυξη που υπόσχεται η κυβέρνηση, σημαίνει ένταση της εκμετάλλευσης, για να διαμορφώνεται το κατάλληλο περιβάλλον για τους διάφορους “επενδυτές”.

Σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατέθεσε άλλο ένα πολυνομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή, με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα μέτρα, για να κλείσει την 3η αξιολόγηση με τους συνεταίρους της ΕΕ και ΔΝΤ, που θα πλήξουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα θέλει να βάλει στο “γύψο” το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, για να εξυπηρετήσει καλύτερα την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση που επιβάλλει νέα εμπόδια στην κήρυξη απεργίας από τα συνδικάτα επιχειρήθηκε αρχικά να περάσει κυριολεκτικά… νύχτα, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να την καταθέτει ως τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο. Η οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων από το ΠΑΜΕ και ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, η κυβέρνηση απέσυρε προσωρινά την αντεργατική τροπολογία, για να την ξαναφέρει σήμερα.

Η αντιδραστική νομοθετική ρύθμιση, που φέρνει η κυβέρνηση, βάζει νέα εμπόδια στην κήρυξη απεργίας από τα πρωτοβάθμια εργατικά συνδικάτα, ορίζοντας ότι «ειδικά για τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας, απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δευτέρου (1/2) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών». Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση υπερδιπλασιάζει τον αριθμό των εργαζομένων που απαιτείται προκειμένου η Γενική Συνέλευση ενός πρωτοβάθμιου σωματείου να προκηρύξει απεργία. Καθόλου τυχαία, η κυβέρνηση, με τη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, χτυπάει την εργατική τάξη στο πρωτοβάθμιο επίπεδο οργάνωσης, μέσα στην επιχείρηση, εκεί δηλαδή που εκφράζονται πιο έντονα η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, οι απειλές και οι πιέσεις.

Το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος που φέρνει η κυβέρνηση, «κουμπώνει» με όλο το ήδη υπάρχον αντιαπεργιακό πλαίσιο:

♠ Με τους περιορισμούς που θέτει εξαρχής ο συνδικαλιστικός νόμος 1264/1982, στη βάση των οποίων ήδη 9 στις 10 απεργίες κρίνονται παράνομες ή/και καταχρηστικές.

♠ Με την έμμεση νομιμοποίηση της εργοδοτικής ανταπεργίας («λοκ άουτ»), με διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το καλοκαίρι του 2017.

♠ Με τη διεύρυνση των λόγων που μια επιχείρηση μπορεί να επικαλεστεί για να απολύσει συνδικαλιστές.

Επίσης με πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης, ποινικοποιήθηκε η δράση όσων αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς, καθώς ο αγώνας για την προστασία της εργατικής – λαϊκής κατοικίας θεωρείται κακούργημα! Στόχος είναι να αποδυναμωθεί το εργατικό κίνημα, τα συνδικάτα, να παραδοθούν οι εργαζόμενοι στις ορέξεις των εργοδοτών.

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις αποκαλύφθηκε ακόμα μια φορά η σύμπνοια του μαύρου μετώπου κυβέρνησης – εργοδοσίας αλλά και των κομμάτων που ψήφισαν τα μνημόνια, των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ), που αποτελούν τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Οι δυνάμεις αυτές στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ απέρριψαν την πρόταση των δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ. για 24ωρη απεργία, τώρα που η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση το αντεργατικό πολυνομοσχέδιο και την επαίσχυντη τροπολογία που βάζει στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία. Οι ίδιες δυνάμεις έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να υπονομεύσουν και την απεργία στις 14 του Δεκέμβρη. Αντίστοιχη πρόταση συζήτησης για κήρυξη Πανξανθιώτικης απεργίας, έκαναν οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. και στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης αλλά μέχρι στιγμής ούτε φωνή ούτε ακρόαση!!!

  • Να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα στην απεργία, στη συνδικαλιστική οργάνωση, στη συλλογική πάλη και δράση. Γιατί δεν ανεχόμαστε την εργοδοτική και κυβερνητική τρομοκρατία!
  • Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και του μεροκάματου στα 33,57 ευρώ, υπογραφή ΕΓΣΣΕ, επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ. Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών, των βασικών αναγκών μας.
  • Να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικής – λαϊκής οικογένειας στα χέρια τραπεζίτη.
  • Για να σταματήσει η φοροληστεία, να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και τα χαράτσια.
  • Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Μπορούμε ν’ ανατρέψουμε αυτή την άθλια κατάσταση που μας επέβαλαν για χάρη των κερδών μιας χούφτας πλουτοκρατών.

Όλοι στις συγκεντρώσεις του Π.Α.ΜΕ.

Παρασκευή 12 ΓΕΝΑΡΗ στις 6:30 μμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Δευτέρα 15 ΓΕΝΑΡΗ στις 6.30 μμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Σχετικά Άρθρα