Αθλητικά Τελευταία Νέα

Πύραυλος η SKODA Ξάνθη κέρδισε την Νίκη Βόλου 2-0

skoda 4 skoda 1 skoda 2

Την δεύτερη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα πήρε η SKODA ΞΑΝΘΗ το απόγευμα της Δευτέρας στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Superleague. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου σημειώνοντας δύο γκολ μέσα σε 8 λεπτά στο ξεκίνημα της επανάληψης επικράτησε με 2-0 επί της Νίκης Βόλου φτάνοντας τους 9 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Ο Σίλβα Κλέιτον στο 46’ και ο Καρίμ Σολτάνι στο 54’ ήταν οι παίκτες που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα με τον πρώτο να έχει και δοκάρι στο 84’.

Η αποστολή

Alexandre Silva Cleyton, Christian Obodo, Fernando Pereira Wallace, Lucero Adrián, Rennan Gonçalves de Oliveira, Soltani Karim, Αναστασόπουλος Νίκος, Βασιλακάκης Θεόδωρος, Γούτας Δημήτρης, Ζαρόπουλος Μιχάλης, Καπετάνος Παντελής, Καρυπίδης Χρήστος, Λισγάρας Χρήστος, Μπαξεβανίδης Δήμος, Μπέρτος Μανώλης, Παπαστεριανός Μανώλης, Ράνος Αντώνιος, Φλίσκας Κώστας

Αρχική Ενδεκάδα

1. Ζαρόπουλος Μιχάλης

2. Μπαξεβανίδης Δήμος

3. Fernando Pereira Wallace

4. Καρυπίδης Χρήστος

5. Λισγάρας Χρήστος

6. Christian Obodo

7. Βασιλακάκης Θεόδωρος

8. Lucero Adrián

9. Soltani Karim

10. Καπετάνος Παντελής

11. Alexandre Silva Cleyton

Αναπληρωματικοί

Rennan Gonçalves de Oliveira

Αναστασόπουλος Νίκος

Γούτας Δημήτρης

Μπέρτος Μανώλης

Παπαστεριανός Μανώλης

Ράνος Αντώνιος

Φλίσκας Κώστας

Περιγραφή αγώνα

Στις 24 Σεπτεμβρίου SKODA ΞΑΝΘΗ και Νίκη Βόλου είχαν αναμετρηθεί στα πλαίσια του πρώτου αγώνα της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 1-0. Το απόγευμα της Δευτέρας στο «SKODA ΞΑΝΘΗ Arena» οι δύο ομάδες «μονομάχησαν», αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα και για την 8η αγωνιστική με την SKODA ΞΑΝΘΗ να κερδίζει και πάλι. Σε ένα παιχνίδι όπου ο Ραζβάν Λουτσέσκου πραγματοποίησε το… «ντεμπούτο» του στην άκρη του Ξανθιώτικου πάγκου σε εντός έδρας παιχνίδι.
Η SKODA ΞΑΝΘΗ που είχε για μοναδική αλλαγή στην 18άδα την είσοδο του Κώστα Φλίσκα αντί του Αργύρη Μπαρέττα, ζητούσε την 2η νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα μετά το 2-0 επί του Λεβαδειακού στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής. Από την άλλη μεριά η Νίκη Βόλου που προερχόταν από το 1-0 επί του Πανθρακικού ήθελε να δώσει συνέχεια στο θετικό αποτέλεσμα και να ξεφύγει από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Τζαναβάρας επέλεξε στο βασικό σχήμα τους Ταΐρη, Καρασαλίδη, Ίβενς, Κυζιρίδη, Τζιώρα, Τσουκάνη, Μάρτινς, Σταμπολζίεβ, Κοτσαρίδη, Νικλητσιώτη και Μαρινάκη ενώ ο Ρουμάνος προπονητής της SKODA ΞΑΝΘΗ παρέταξε την ίδια 11άδα με το προηγούμενο παιχνίδι, αυτό κόντρα στον Πλατανιά. Κάτω από τα δοκάρια ο Ζαρόπουλος, στα άκρα της άμυνας οι Γουάλας – Μπαξεβανίδης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο Λισγάρα – Καρυπίδη, στη μεσαία γραμμή τους Λουσέρο, Ομπόντο, Βασιλακάκη, Κλέιτον, Σολτάνι και στην κορυφή της επίθεσης τον Καπετάνο.
Η SKODA ΞΑΝΘΗ υπερείχε στον αγωνιστικό χώρο από το ξεκίνημα του αγώνα και ήταν αυτή που είχε κατοχή μπάλας προσπαθώντας να «κάνει παιχνίδι». Δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ αλλά στο πρώτο 45λεπτο δεν ευτύχησε να σκοράρει. Κλέιτον, Σολτάνι, Βασιλακάκης και Καπετάνος είχαν τις καλύτερες στιγμές σ’ αυτό το χρονικό διάστημα απέναντι σε μία Νίκη Βόλου που προσπάθησε να δείξει κάτι δημιουργικά προς τα μέσα του α’ μέρους, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν ξεκάθαρη και το 0-0 αδικεί τις προσπάθειες των παικτών της στο πρώτο ημίχρονο.
Από μία αλλαγή για τις δύο ομάδες με την έναρξη της επανάληψης. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε στο παιχνίδι τον Αντώνη Ράνο στη θέση του Αντριάν Λουσέρο σε μία προσπάθεια να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του ενώ ο Παναγιώτης Τζαναβάρας τον Αργυρίου στη θέση του Τσουκάνη. Ότι δεν κατάφερε σε ένα ολόκληρο ημίχρονο η SKODA ΞΑΝΘΗ το κατάφερε με την έναρξη της επανάληψης. Ο Κλέιτον πάσαρε στον νεοεισελθών Ράνο, ο τελευταίος έκανε το σουτ που κόντραρε με την μπάλα να καταλήγει στον Βραζιλιάνο κι αυτός με όμορφο πλασέ σημείωσε το 1-0. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Καρίμ Σολτάνι σημείωσε το τρίτο του φετινό γκολ κάνοντας το 2-0 με όμορφο πλασέ μέσα από την περιοχή, βάζοντας τις βάσεις για την δεύτερη νίκη της SKODA ΞΑΝΘΗ. Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με την ξανθιώτικη ομάδα να διαχειρίζεται το υπέρ της αποτέλεσμα ενώ η Νίκη Βόλου πραγματοποίησε και τις επόμενες δύο κινήσεις της με τον Σκούρτη να παίρνει τη θέση του Κυζιρίδη και τον Ροτζέριο Μάρτινς να αποχωρεί τραυματίας δίνοντας τη θέση του στον Μέτσε. Στο 74’ μπήκε ο Παπαστεριανός στη θέση του Βασιλακάκη που ένιωσε ενοχλήσεις ενώ 3η αλλαγή ήταν ο Φλίσκας στη θέση του Ομπόντο στο 84’.

Οι καλύτερες στιγμές

13’ Σέντρα του Λουσέρο, ο Καπετάνος δεν πρόλαβε να κάνει την κεφαλιά «ψαράκι» παρά την προσπάθειά του.
16’ Το φάουλ του Κλέιτον κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα παρά την προσπάθεια για παρεμβολή του Λισγάρα.
21’ Ο Σολτάνι καθυστέρησε στην περιοχή και η ευκαιρία χάθηκε.
31’ Πολύ καλή ευκαιρία για την SKODA ΞΑΝΘΗ με την πάσα του Γουάλας στον Καπετάνο μέσα στην περιοχή και το κοντρόλ – σουτ του επιθετικού να αποκρούεται από τον Ταΐρη στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
39′ Ο Κλέιτον έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.
40’ Σέντρα του Μπαξεβανίδη από δεξιά, ο Βασιλακάκης έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.
41’ Το καλό σουτ του Σολτάνι από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή απέκρουσε ο Ταΐρης.
46’ Στο ξεκίνημα της επανάληψης η SKODA ΞΑΝΘΗ άνοιξε το σκορ με τον Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος παίκτης επωφελήθηκε από την κόντρα πάνω στο σουτ του Ράνου και με πλασέ έκανε το 1-0.
54’ Ο Μπαξεβανίδης έξω από την περιοχή έκανε το σουτ και ο Καρίμ Σολτάνι αφού πήρε την μπάλα στην κατοχή του με κοντινό σουτ νίκησε τον Ταΐρη κάνοντας το 2-0.
63’ Στην κόντρα επίθεση βρέθηκε σε θέση βολής ο Μπαξεβανίδης αλλά νικήθηκε στο τετ α τετ.
81’ Η κεφαλιά του Σταμπολζίεφ κατέληξε στα χέρια του Ζαρόπουλου.
82’ Ο Παπαστεριανός έκοψε στην τελική προσπάθεια τον Σταμπολζίεφ παραχωρώντας κόρνερ.
84’ Σέντρα του Σολτάνι κεφαλιά του Κλέιτον στο δοκάρι!
88′ Φάση για highlight με την κόντρα επίθεση των γηπεδούχων να καταλήγει σε άστοχο σουτ του Καπετάνου!
90′ Ο Καπετάνος δεν πρόλαβε την συρτή πάσα του Μπαξεβανίδη.

Διαιτητές

Διαιτητής: Ντίτσος Γεράσιμος (ΕΠΣ Πρέβεζας)
Α’ Βοηθός: Πασχάλης Γιώργος (ΕΠΣ Ηπείρου)
Β’ Βοηθός: Ζυγούρης Δημήτρης (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
4ος Διαιτητής: Κομίνης Γιώργος (ΕΠΣ Θεσπρωτίας
Κίτρινες: 16’ Κυζιρίδης, 18’ Τσουκάνης, 22’ Ίβενς, 25’ Μπαξεβανίδης, 70’ Νικλητσιώτης.
Κόκκινες:

Συνθέσεις

SKODA ΞΑΝΘΗ: Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Καρυπίδης, Λισγάρας, Ομπόντο (84’ Φλίσκας), Βασιλακάκης (76’ Παπαστεριανός), Λουσέρο (46’ Ράνος), Σολτάνι, Κλέιτον, Καπετάνος.
Νίκη Βόλου: Ταΐρης, Καρασαλίδης, Ίβενς, Κυζιρίδης (64’ Σκούρτης), Τζιώρας, Τσουκάνης (46’ Αργυρίου), Μάρτινς (67’ λ. τρ. Μέτσε), Σταμπολζίεβ, Κοτσαρίδης, Νικλητσιώτης, Μαρινάκης.

Οι δηλώσεις των προπονητών

Παναγιώτης Τζαναβάρας (ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ): «Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι. Υστερήσαμε σε κάποιους τομείς, ειδικά στο κράτημα της μπάλας και απέναντι σε μία ομάδα με την ποιότητα της SKODA ΞΑΝΘΗ μεσοεπιθετικά, δεχθήκαμε πίεση και επιθέσεις. Δεχθήκαμε δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης και κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Η SKODA ΞΑΝΘΗ ήταν καλύτερη με συνεχείς αλλαγές στο χώρο μας των ποδοσφαιριστών της και μας δημιούργησε προβλήματα. Ήταν μία δίκαιη νίκη. Πρέπει να βελτιωθούμε κι άλλο για τη συνέχεια αλλά συνεχίζουμε τη δουλειά μας.»

Ραζβάν Λουτσέσκου (SKODA ΞΑΝΘΗ): «Ήταν σημαντικό για μας να κερδίσουμε και να πάρουμε τους βαθμούς. Ερχόμασταν από το παιχνίδι με τον Πλατανιά που παίξαμε πολύ καλά αλλά χάσαμε. Στο πρώτο ημίχρονο παρά το γεγονός ότι δημιουργήσαμε 4-5 ευκαιρίες για να σκοράρουμε και ο αντίπαλος δεν δημιούργησε καμία, ήμασταν αγχωμένοι. Πιθανόν το ότι θέλαμε να κερδίσουμε πολύ μας το δημιούργησε το άγχος. Στο β’ μέρος παίξαμε με περισσότερη αυτοπεποίθηση και με περισσότερη θέληση. Πετύχαμε δύο γκολ και είχαμε κι άλλες ευκαιρίες. Είναι καλό το ότι κερδίσαμε σήμερα και ότι είχαμε ένα καλό παιχνίδι. Το πιο σημαντικό όμως είναι οι τρεις βαθμοί. Στα δύο τελευταία παιχνίδια χάσαμε τουλάχιστον 12 ευκαιρίες. Το σημαντικό είναι ότι δημιουργούμε φάσεις και βήμα – βήμα και με τις νίκες θα χτίσουμε καλύτερη αυτοπεποίθηση και θα σκοράρουμε πιο εύκολα. Δουλεύουμε πολύ στα τελειώματα αλλά και η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο. Η νίκη αυτή μαζί με τις δύο καλές εμφανίσεις, μας δίνει κίνητρο για τη συνέχεια. Το κύπελλο είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός. Πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά, δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, ο ΟΦΗ έχασε χθες και θα θέλει να κερδίσει. Πρέπει να είμαστε οργανωμένοι και με θέληση για να κερδίσουμε. Είμαστε στο ξεκίνημα της δουλειάς μας και τα δύο πρόσφατα παιχνίδια πρέπει να μας δώσουν αυτοπεποίθηση και τη δυνατότητα ότι μπορούμε να πάρουμε καλά αποτελέσματα.»

 

Σχετικά Άρθρα