Γενική

Πόσο αξίζουν οι εκπομπές που έχουν τηλεθεάσεις;

Γράφει ο Νικόλαος Φωτιάδης

Διάβασα κάποτε σε ένα έντυπο ότι: «η ζωή αρχίζει μόλις κλείσεις την τηλεόραση». Ακραίο ίσως, όμως πολλές φορές αληθινό! Συνήθως τα προγράμματα των τηλεοπτικών σταθμών «έτσι λέγονται» από τους επικοινωνιολόγους ώστε να έχουν τηλεθέαση, να «πουλάνε», δηλαδή ώστε «πεπαιδευμένοι», ταλαιπωρήρηδες, γυναικούλες, νεολαίοι να «χαζεύουν στο χαζοκούτι» και οι επιχειρηματίες (οι νονοί ή καναλάρχες ή βαρώνοι της τέταρτης εξουσίας) να τα οικονομάνε!!
Την μεγαλύτερη τηλεθέαση ακούω ότι έχει η εκπομπή της Πάνια, του «δικαστή των πάντων», Τριανταφυλλόπουλου, η εκπομπή του Λαζόπουλου και κυρίως οι εκπομπές (κουτσομπολίστικες) το μεσημέρι με ελαφρώς π…ζοντες και…νεαρές με το στήθος και τα μπούτια απέξω.
Αυτά βλέπει ο «λαός», αυτά τον διασκεδάζουν, μ αυτά απολαμβάνει στον καναπέ την…μπυρίτσα του. Θυμάμαι προ μηνών είχε μια τηλεοπτική εκπομπή με συνέχειες (σίριαλ το λένε «καθώς πρέπει») με τίτλο «Οι εντιμότατοι κερατάδες» και ακόμη πιο παλιά, ένα αντίστοιχο όπου ο «ερωτίλος» μπαμπάς είχε γκόμενα την φιλενάδα της κόρης του και η «ζωηρή» μαμά είχε γκόμενο τον φίλο του γιου της!! Οικογένεια «τον παίρνω».
Ευτυχώς όμως δεν είναι όλα μαύρα. Έχει και προγράμματα κάπου- κάπου που διασκεδάζουν και ψυχαγωγούν τους τηλεθεατές είτε είναι γυρισμένα με αφηγήσεις- δηλώσεις- έθιμα αγνών ανθρώπων του μόχθου, είτε παρουσιάζουν την ζωή των ζώων που φαίνεται το μεγαλείο της φύσεως με την αρμονία, τις ισορροπίες, την θεία πρόνοια, είτε τέλος θυμίζουν στιγμές της ιστορίας μας (ευχάριστες ή και δυσάρεστες).
Το μεσημέρι της Κυριακής 17 ης Ιανουαρίου είδα για λίγο στην ΕΡΤ 3 στιγμιότυπα από την ζωή του σπουδαίου Έλληνα ευπατρίδη, του Παύλου Μελά και με συγκίνηση άκουσα να μιλούν γι αυτόν: η εγγονή του Ναταλία Μελά (έχει το όνομα της συζύγου του Παύλου Μελά, της Ναταλίας Δραγούμη), ο Διευθυντής του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα απόστρατος Ταξίαρχος Νικόλτσιος, ο ηθοποιός Θανάσης Βέγγος και η Κάτια Δανδουλάκη.
Ήταν μια εκπομπή από αυτές που διδάσκουν, που προβληματίζουν, που συγκινούν. Μπράβο στην ΕΡΤ 3 και σ αυτούς που παρουσιάζουν τέτοιου είδους εκπομπές.
Τώρα βέβαια τι τηλεθέαση είχε η εκπομπή, δεν γνωρίζω!

Σχετικά Άρθρα