slider Μειονότητα Τελευταία Νέα

Πως το καρναβάλι της Ξάνθης ενώνει την Ελλάδα με την Τουρκία

Μπορεί η ηγεσίες να τα έχουν τις αντιπαραθέσεις τους ο λαός όμως κάνει τα δικά του σχέδια και ο πολιτισμός ενώνει λαούς. Το τριήμερο της αποκριάς, χιλιάδες Τούρκοι επισκέφθηκαν την Ξάνθη και διασκέδασαν με την ψυχή τους στις καρναβαλικές εκδηλώσεις ενισχύοντας το αίσθημα φιλίας των δύο λαών. Πάνω από 150 λεωφορεία έφτασαν από την γειτονική χώρα στην πόλη μας και μάλιστα αίσθηση προκάλεσε στους καταστηματάρχες της Ξάνθη οι μεγάλες ποσότητες αλκοόλ που καταναλώθηκαν.

Μεταξύ αυτών που παραβρέθηκαν στις εκδηλώσει του τριημέρου ήταν και ο Τούρκος Πρόξενος Θεσσαλονίκης Ορχάν Γιαλμάν με την οικογένειά του, στον οποίο μάλιστα είχε παραχωρηθεί από τον Δήμο Ξάνθης και θέση στην εξέδρα των επισήμων, καθώς και διπλωμάτες του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, οι οποίοι όλοι μαζί κατέληξαν σε γνωστή ταβέρνας της πόλης.

Φυσικά οι Τούρκοι διπλωμάτες, όπως και οι περισσότεροι μουσουλμάνοι συντοπίτες μας που συμμετείχαν στην μεγάλη παρέλαση αγνόησαν τις φωνές που καλούσαν τους μουσουλμάνους να απέχουν από τις καρναβαλικές εκδηλώσεις της Ξάνθης. (Άλλες οι βουλές των Αρχόντων και άλλες του απλού λαού…).

Σχετικά Άρθρα