slider Τελευταία Νέα

Πρώτο διπλό ο ΠΑΟΚ, 3-0 στην Ξάνθη

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε με εμφατικό τρόπο την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα, 3-0 την Ξάνθη, αλλά έχασε με τραυματισμούς τους Ελ Καντουρί και Βιεϊρίνια. Ντε Λούκας (αυτ.), Μακ και Κρέσπο τα γκολ.

Μορεί να μην κατάφερε να κερδίσει στις τέσσερις καθόδους του στο Λεκανοπέδιο, στη Λάρισα και τη Λιβαδειά, αλλά από τα Τέμπη και πάνω τα πάει περίφημα ο ΠΑΟΚ. Μετά τις έξι νίκες στην Τούμπα ήρθε και αυτή στην Ξάνθη, η πρώτη εκτός έδρας φέτος και μάλιστα με εμφατικό τρόπο.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, στα πολύ γνώριμα για εκείνον Πηγάδια, κατάφερε να πετύχει τρία γκολ, δημιούργησε κι άλλες φάσεις και συνολικά έκανε μία εμφάνιση που δεν θύμιζε σε τίποτα την προβληματική ομάδα των προηγούμενων αγώνων μακριά από την έδρα του. Έχοντας για πρώτη φορά τέσσερις Έλληνες, τον Πασχαλάκη κάτω από την εστία και τρεις νεαρούς στην επίθεση (Πέλκα, Λημνιό και Κουλούρη), είχε ταχύτητα συνεχή κίνηση, πάθος και μαχητικότητα.

Μαζί και έναν εξαιρετικό εκτελεστή στημένων φάσεων, τον Βιεϊρίνια, από τα πόδια του οποίου προήλθαν δύο από τα τρία γκολ. Ωστόσο, η νίκη του Δικεφάλου ήταν και πύρρειος, καθώς τραυματίστηκαν ο Ελ Καντουρί (στην αρχή του αγώνα) και ο Βιεϊρίνια (στα μέσα του δευτέρου μέρους).

Η Ξάνθη παρατάχθηκε με σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Ράσταβατς να επιλέγει τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια και τετράδα στην άμυνα τους Κασάδο, Λισγάρα, Σβάρνα και Μπαξεβανίδη, από τα αριστερά προς τα δεξιά. Στο χώρο του κέντρου Ντε Λούκας και Μεχία ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τον Λουσέρο πιο μπροστά τους σαν επιτελικό χαφ. Δεξιά ήταν ο Κίκε, αριστερά ο Σιλά και μοναδικός προωθημένος ο Γέντρισεκ.

Γήπεδο: Ξάνθη Arena

Διαιτητής: Σκουλάς Μανώλης (Θεσσαλίας)

Βοηθοί:  Απτόσογλου Ιορδάνης (Αθηνών) & Μπουξμπάουμ Ράινχαρτ (Ανατολικής Αττικής)

 

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς):  Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (52΄ Μελιόπουλος), Λουσέρο (77΄ Φασίδης), Μεχία, Κίκε (55΄ Π. Ορφανίδης), Γιέντρισεκ, Σιλά, Λισγάρας, Κασάδο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): .Πασχαλάκης, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Βιεϊρίνια (70΄ Μαλεζάς), Τσίμιροτ, Κάνιας (74΄ Μαουρίσιο), Λημνιός, Ελ Καντουρί (12΄ Μακ), Πέλκας, Κουλούρης.

 

Γκολ: 25΄ Ντε Λούκας (αυτογκόλ), 33΄ Μακ, 62΄ Κρέσπο

Κάρτες: 24΄  Κασάδο, 67΄ Μπαξεβανίδης, 88΄ Σβάρνας / 28΄ Κάνιας, 57΄ Λημνιός

Σχετικά Άρθρα