Face to Face Τελευταία Νέα

Πρώτη η παράταξη Πατούλη (ΝΔ) στις εκλογές για το ΔΣ της ΚΕΔΕ. Εκλέχθηκε και ο Δημαρχόπουλος

Οκτώ έδρες ο κατέλαβε ο Απ. Κοιμήσης και από τρεις οι Δ. Μπίρμπας, Γ. Ιωακειμίδης. Εκλέχθηκε στο νέο ΔΣ και ο Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος

 patoylhs ekloges kede

Πρώτη αναδείχτηκε η παράταξη «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη και την υποστήριξη της ΝΔ. στις εκλογές για το νέο 31μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία με 251 ψήφους επί συνόλου 487 ψηφισάντων και καταλαμβάνει 16 έδρες στο νέο ΔΣ.

Το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμφιλοχίας κ. Απόστολο Κοιμήση που έχει την υποστήριξη του ΠαΣοΚ έλαβε 124 ψήφους και οκτώ έδρες, ενώ η παράταξη «Νέα Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής τον δήμαρχο Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη κ. Γιώργο Ιωακειμίδη (με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ, της «κίνησης των πέντε δημάρχων» και άλλους ανεξάρτητους) έλαβε 51 ψήφους και τρεις έδρες.

Η «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» με επικεφαλής τον δήμαρχο Αιγάλεω κ. Δημήτρη Μπίρμπα που είχε την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 47 ψήφους και τρεις έδρες, ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τη δημοτική σύμβουλο Πειραιά κυρία Ελπίδα Παντελάκη έλαβε 11 ψήφους και δεν εκλέγει μέλος στο ΔΣ. Μία έδρα στο ΔΣ καταλαμβάνει ex officio ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Σε επόμενη συνεδρίαση εντός δέκα ημερών θα συγκροτηθεί σε σώμα το ΔΣ για να εκλεγεί το προεδρείο. Στο ΔΣ εκλέχθηκε και μάλιστα με καλή σειρά και ο Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος κρατώντας την παράδοση (Στυλιανίδη) που θέλει τον δήμαρχο της πόλης μας να συμμετέχει εδώ και χρόνια στην διοίκηση της ΚΕΔΕ.

Το πρωί σημειώθηκαν και «παρατράγουδα». Πριν αρχίσει την ομιλία του κ. Καμίνης, εργαζόμενοι από τον Δήμο Δραπετσώνας- Κερατσινίου μπήκαν στην αίθουσα διαμαρτυρόμενοι για την ανάκληση του διορισμού 27 υπαλλήλων (αφορά υπόθεση πολλών ετών πριν και υπήρχαν καταγγελίες στον ΑΣΕΠ για παρατυπίες). Από την Ξάνθη ΔΕΝ συμμετείχαν όλοι οι Δήμαρχοι… Κάποιοι προτίμησαν να κάτσουν στο σπίτι τους…

Σχετικά Άρθρα