Κοινωνία Τελευταία Νέα

Πρόεδρος ΔΕΥΑΞ για την απόφαση του Αρείου Πάγου: Τρεις φορές δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι- Έχουν προβλεφθεί τα χρήματα στον προϋπολογισμό

Για την απόφαση του Αρείου πάγου η οποία «πάγωσε» την περαιτέρω μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και τα λοιπά Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα μίλησε στον focus fm 103,6 o πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης- Αποχέτευσης Ξάνθης.

Ο Μαρίνος Σδρέβανος ανέφερε πως οι προσφεύγοντες ήταν 107 στην αρχή και τώρα είναι 97.

«Η αρχική προσφυγή είχε υποβληθεί στο πρωτοδικείο Ξάνθης, εκδικάστηκε σε πρώτη φάση και δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι. Ασκήσαμε έφεση ως επιχείρηση, εκδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό όπου και σε αυτή τη περίπτωση δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι. Και όπως είμαστε υποχρεωμένοι να εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα, κάναμε την ανάθεση στον Άρειο Πάγο. Το θέμα προέκυψε όταν τέθηκαν σε εφαρμογή 2 νόμοι που αφορούσαν περικοπές αποδοχών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σδρέβανος τόνισε πως τα χρήματα που πρέπει να δοθούν υπάρχουν ήδη, έχουν προβλεφθεί στους προϋπολογισμούς των 2016 και 2017, καθώς υπήρχε πρόνοια για την περίπτωση τέτοιων αποφάσεων. Όπως είπε, το ποσό θα καταβληθεί σε δόσεις και όχι εφάπαξ. Σύμφωνα με αυτά που ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ ο μέσος μηνιαίος μισθός είναι 1540 ευρώ μεικτά για περίπου 100 εργαζόμενους με βάση τα στοιχεία της εταιρείας για το 2016.

Ακούστε τον πρόεδρο.

Σχετικά Άρθρα