Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Πρόγραμμα για ανέργους νέους Ξανθιώτες έως 29 ετών

Επιταγή (VOUCHER) εισόδου στην αγορά εργασίας

 VOUCHER_insidey1

Στόχος του προγράμματος είναι: Η στοχευόμενη είσοδος των νεοεισερχόμενων άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, σε θέσεις απασχόλησης του ενδιαφέροντός τους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας. Ειδικότερα το πρόγραμμα διασφαλίζει τις αναγκαίες προϋποθέσεις ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας, μέσω της απόκτησης και βελτίωσης των γνώσεών και των επαγγελματικών δεξιοτήτων τους με παράλληλη θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση, σε πραγματικές συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος.

Ωφελούμενοι είναι: Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ / ΤΕΙ έως είκοσι εννέα (29) ετών, Άνεργοι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας & μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως 29 ετών, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους κατά προτεραιότητα το αργότερο 36 μήνες πριν την υποβολή αίτησής τους στο πρόγραμμα.

Περιλαμβάνει ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων μέσω χορήγησης voucher για:

Κατάρτιση 80 ωρών (οριζόντιες και εξειδικευμένες δεξιότητες)

Πρακτική άσκηση / Εργασιακή εμπειρία 500 ωρών σε συνδυασμό με καθοδήγηση / mentoring.

Επιχορήγηση των επιχειρήσεων που θα μετατρέψουν την πρακτική άσκηση σε σύμβαση εργασίας εξάμηνης τουλάχιστον διάρκειας.

Μέσω του προγράμματος δίνεται η δυνατότητα:

Α)  για τον Ωφελούμενο:

Να αποκτήσει εξειδικευμένες επαγγελματικές  δεξιοτήτες μέσω επιδοτούμενης κατάρτισης 80 ωρών με 5 €/ώρα (σύνολο 400€)

Να αποκτήσει εργασιακή εμπειρία μέσω αμειβόμενης πρακτικής άσκησης διάρκειας 500 ωρών σε επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα για τους πτυχιούχους  ΑΕΙ/ΤΕΙ με 460€/ μήνα (σύνολο 2300€) ενώ για τους απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας & μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με 400€/μήνα σύνολο 2000€)

Να έχει ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Β) για τις Επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στη δράση:

Να αξιοποιήσουν καταρτισμένο εργατικό δυναμικό εντελώς δωρεάν μέσω της επιδοτούμενης πρακτικής άσκησης. Ο αριθμός των ανέργων που θα μπορεί κάποια εταιρεία να απασχολήσει για πρακτική άσκηση προσδιορίζεται σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

0 – 4 Έως 1 άτομο
5 – πάνω Ίσος με το 30% του Αριθμού των Απασχολουμένων

 

Να αξιολογήσουν τους καταρτιζόμενους και να έχουν ως κίνητρο για την πρόσληψη όσων από αυτούς επιθυμούν την ένταξη τους σε επιδοτούμενο πρόγραμμα απασχόλησης τους, για διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών μετά τη λήξη της πρακτικής τους. Διευκρινίζεται ότι καμία δέσμευση δεν υπάρχει για οποιαδήποτε πρόσληψη.

Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να συμμετέχουν:

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν όλες οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Το ΕΛΚΕΔΙΜ Ξάνθης συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, δίνει την δυνατότητα σε επιχειρήσεις να επιλέξουν νέους προς εργασία, οι οποίοι θα καταρτισθούν κατάλληλα, από ένα ευρύτατο μητρώο ανέργων οι οποίοι είναι απόφοιτοι ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ, Λυκείου ή ακόμη και ανειδίκευτων εργατών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΕΛΚΕΔΙΜ Ξάνθης στα τηλέφωνα: 2541063822, 2541063680, 2541029438 και στην διεύθυνση: Αίμου 1 απέναντι από το ΚΤΕΛ Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα