slider Μειονότητα Τελευταία Νέα

Προσπάθησαν να λειτουργήσουν παράνομο τζαμί στο Δροσερό της Ξάνθης. Ο Ιμάμης και άλλοι δύο περνάνε σήμερα αυτόφωρο

Σύμφωνα με όσα γράφει στο προσωπικό του προφίλ ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε ένας Ιμάμης και δύο μέλη ενός νεοσύστατου τοπικού συλλόγου θα οδηγηθούν σήμερα στο αυτόφωρο για προσπάθεια λειτουργίας τζαμιού στον οικισμό του Δροσερού.

Το ρεπορτάζ δείχνει ομάδα μουσουλμάνων που έχει πολύ καλές σχέσεις με τον ψευδομουφτή Μετε, να προχωρά στις παρακάτω πράξεις:
α) Σύστησαν τον επονομαζόμενο Πολιτιστικό- Μορφωτικό και Θρησκευτικό Σύλλογο Νεολαίας Δροσερού.
β) Αγόρασαν ένα παρακείμενο χωράφι.
γ) Ακολούθως αγοράστηκαν δύο τροχοβίλες, τις ένωσαν και επιχείρησαν να λειτουργήσουν εκεί ένα ΠΑΡΑΝΟΜΟ τζαμί.

Χωρίς άδεια από τον νόμιμο μουφτή.

Χθες λοιπόν πήγε στο σημείο η αστυνομία και συνέλαβε τον ιμάμη και δύο ακόμη άτομα του συλλόγου.

Στην ανάρτησή του ο ψευδομουφτη Αχμέτ Μετε αναφέρει τα εξής:

“Πάνω στο τμήμα εδάφους που είχε αγοραστεί στο όνομα του επισήμου συλλόγου τους, παρά το ότι είχαν ρωτήσει την πολεοδομία και τους είχαν πει πως το τροχήλατο προκάτ δεν απαγορεύεται, οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο και πήραν μέσα τον ιμάμη και δύο εργαζόμενους.  Υπάρχει και κίνηση για πρόστιμο 50.000 ευρώ. Αύριο το πρωί θα τους περάσουν από δικαστήριο. Εάν αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν δικαίωμα λατρείας ούτε καν σε ένα χώρο από τενεκέδες, κρίμα σε εμάς”.

 

σ.ε. Οι χώροι λατρείας στην Ξάνθη είναι δεκάδες, εκκλησίες και τζαμιά υπάρχουν παντού και δεν νομίζω να παρεμποδίστηκε ποτέ κάποιος να ασκήσει τα θρησκευτικά του δικαιώματα, αλλά λογικά πρέπει κάποιος να ακολουθήσει και μια ΝΟΜΙΜΗ διαδικασία. Φαίνεται ότι εδώ τα πράγματα έγιναν λίγο πρόχειρα… Σε κάθε περίπτωση θα περιμένουμε την απόφαση της δικαιοσύνης να αποφανθεί. Μάλιστα υπενθυμίζω ότι πρόσφατα αντίστοιχη υπόθεση με αυθαιρεσίες έχουμε και στο μοναστήρι του Οσίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου στον Γέρακα της Ξάνθης, όπου και πρόστιμα επιβλήθηκαν και δικαστικά θα καταλήξει η υπόθεση…

Σχετικά Άρθρα