Facebook Τελευταία Νέα

Προσέξτε πολύ τα παιδιά σας και το Facebook… 34χρονος αποπλάνησε 14χρονη!!!

facebook-630x400

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση αποπλάνησης και προσέλκυσης ανήλικης για γενετήσιους λόγους, μέσω διαδικτύου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 34χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ημεδαπής στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία η ανήλικη κόρη της επικοινωνούσε με άγνωστο ενήλικο άτομο, μέσω προγράμματος διαδικτυακής συνδιάλεξης και εντοπίστηκαν συνομιλίες με ερωτικό περιεχόμενο και φωτογραφίες, που είχαν αποσταλεί στην ανήλικη.

Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία, το ίδιο άτομο είχε προβεί και σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης. Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπ όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την ενδελεχή αστυνομική και ψηφιακή έρευνα εξειδικευμένων Αξιωματικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μετά από αλληλογραφία με εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη, ενώ ταυτοποιήθηκε ότι είναι κάτοχος της τηλεφωνικής σύνδεσης από την οποία απεστάλησαν τα επίμαχα μηνύματα.

Σε έρευνα που έγινε στις 21-05-2015 το πρωί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 34χρονου σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM, ενώ μετά από επιτόπια έρευνα, βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε ο λογαριασμός του προγράμματος διαδικτυακής συνδιάλεξης.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 34χρονου θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 111 88

Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: [email protected]

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID. Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR.

Σχετικά Άρθρα