Γενική

Προς ανεύρεση λύσης για το επικίνδυνο σημείο του εμπορικού κέντρου

Σύσκεψη για το επικίνδυνο σημείο που υπάρχει μπροστά στο νέο εμπορικό κέντρο στα όρια του Δήμου Αβδήρων, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Βασίλη Τσολακίδη πραγματοποιήθηκε χθες. Κλήθηκαν όλες οι αρμόδιες αρχές για να αποφασίσουν τι μέτρα πρέπει να ληφθούν ώστε να μην κινδυνέψει καμιά ανθρώπινη ζωή. Μάλιστα βρίσκεται και μια πινακίδα σήμανσης που προτρέπει για αναστροφή!!! Μάλλον η μοναδική σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο κ. Τσολακίδης αναφέρθηκε με την ευκαιρία στην εφημερίδα μας και στο ζήτημα του νέου εμβλήματος του Δήμου και στις παραλίες που ετοιμάζονται, ενόψει καλοκαιριού.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο έμβλημα του Δήμου και στις παραλίες
Ρεπορτάζ : Νάντια Νάκου

Μετά από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα και εκκλήσεις των Ξανθιωτών και των επισκεπτών τέθηκε σε σύσκεψη η επικινδυνότητα του σημείου που γίνεται η αναστροφή στο νέο εμπορικό κέντρο του Δήμου Αβδήρων, το γνωστό flamingo. Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσολακίδης απηύθυνε πρόσκληση στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να λάβουν μια απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι, ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα. Συγκεκριμένα κλήθηκαν η τροχαία, η ΔΕΣΕ, η Αντιπεριφέρεια, εκπρόσωποι των καταστημάτων, δικηγόροι και μηχανικοί του Δήμου.
Τα αποτελέσματα ή οι κινήσεις θα ανακοινωθούν σύντομα. Το θέμα είναι ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρές και άμεσες αποφάσεις, γιατί μπαίνουμε στην καλοκαιρινή περίοδο, που σημαίνει μεγαλύτερος αριθμός αυτοκινήτων επί καθημερινής βάσης με προορισμό τις παραλίες. Η τοποθέτηση των φωτεινών σηματοδοτών είναι ιδανική λύση. Καθώς η ύπαρξη των περιπολικών αυτοκινήτων δεν μπορεί να είναι καθημερινή και συνεχόμενη.
ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΜΒΛΗΜΑ;
Θόρυβος δίχως αιτία προκλήθηκε με το νέο έμβλημα του ιστορικού Δήμου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο. Οι τρεις πρώην Δήμοι είχαν τρία διαφορετικά εμβλήματα και τώρα καλούνται να έχουν ένα κοινό. Ο Δήμαρχος τοποθετήθηκε επί του ζητήματος: «Έχει φαγωθεί το κατεστημένο χθες των Αβδήρων να κρατήσουμε το πρώην έμβλημα τους. Δεν γίνεται αυτό. Θα κάνουμε ένα νέο έμβλημα. Δεν έχουμε κάτι τελειωτικό. Δύο σύμβουλοι έκαναν τις προτάσεις να είναι ο Γρύπας που είναι πάλι έμβλημα των Αβδήρων ή να είναι ο Δημόκριτος, ο Γρύπας και ένας κίονας ή όπως ήταν το παλιό κατοστάρικο η μορφή του Δημόκριτου. Δεν έχουμε καταλήξει. Θα το δούμε πιο σοβαρά το θέμα. Κάποιοι επίτηδες ανεβάζουν το θέμα. Διαρροές είναι. Κάποιοι σύμβουλοι των Αβδήρων κατέθεσαν πρόταση. Δεν έχουμε κάτι ιδιαίτερο. Είναι φήμες. Προσωπικά δεν μου αρέσει το παλιό έμβλημα των Αβδήρων».
ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ
Αύριο μπαίνουμε στο καλοκαίρι και η θάλασσα θα είναι η φετινή πολυτέλεια. Λόγω της αύξησης της τιμής της βενζίνης θα προτιμηθούν οι κοντινές παραλίες. Ο Δήμος Αβδήρων δεν εξασφάλισε γαλάζια σημαία, ωστόσο κάνει την σχετική προετοιμασία για να υποδεχθεί τους λουόμενους. Ο κ. Τσολακίδης σημείωσε σχετικά: «Θα μας δανείσει ο Δήμος Τοπείρου ένα πολυμηχάνημα για την άμμο. Παραγγείλαμε κάδους. Ο στρατός μας βοήθησε στο Μυρωδάτο και θέλω να τον ευχαριστήσω. Θα προμηθευτούμε ντουζιέρες κτλ. Ήδη βγήκαν στο Διαύγεια για να γίνουν γρήγορες οι διαδικασίες. Η χρονιά αυτή είναι της προσαρμογής. Τρέχουμε και ότι μπορούμε θα το κάνουμε. Υπάρχει πολιτική βούληση από όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, ακόμη και από το Σέλερο να δώσουμε βαρύτητα στις παραλίες μας. Από το υστέρημα μας. Γιατί δεν υπάρχουν χρήματα».
Μάλιστα ο Δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχει έρθει μια δραχμή». Λανθάνουσα γλώσσα λέει την αλήθεια; Τον ρωτήσαμε. «Όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα!» μας είπε.

Σχετικά Άρθρα