Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Προβολή ταινίας: Η ΞΑΝΘΗ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΄60

Καρναβαλι-1 Πλατεια-2

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2015, και με την ευκαιρία  της συμπλήρωσης των 50 χρόνων του θεσμού, θα προβληθεί την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου στις 8 μμ στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, στα πλαίσια της συναυλίας «ΕΝΑΣ ΑΡΙΩΝ… ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ», μια ταινία μικρού μήκους του Τριαντάφυλλου Σφυρή, βασισμένη στο κινηματογραφικό υλικό των ταινιών που τράβηξε ο πατέρας του Δημήτρης Σφυρής την δεκαετία του 60.

Στην ταινία θα δούμε σκηνές από περιοχές της Ξάνθης της δεκαετίας του ΄60 αλλά και από την πρώτη παρέλαση τους Ξανθιώτικου Καρναβαλιού το 1966.

Ανάμεσα στις σκηνές από τις παλιές ταινίες παρεμβάλλονται οι αντίστοιχες σκηνές από την Ξάνθη του σήμερα για να φανούν οι αλλαγές που έγιναν μέσα στα 50 αυτά χρόνια.

Στην ταινία αυτή οι παλαιότεροι θα θυμηθούν εικόνες της Ξάνθης που έφυγαν και οι νεώτεροι θα πάρουν μια γεύση της Ξάνθης που δεν γνώρισαν. Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει ένα 10λεπτο ρεσιτάλ πιάνου από τον Δημήτρη Στράντζαλη και στην συνέχεια η κυρίως συναυλία «ΕΝΑΣ ΑΡΙΩΝ… ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ» στην οποία η γνωστή χορωδία «ΑΡΙΩΝ» θα συμπράξει με το μουσικό σχήμα «ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ» που θα επιχειρήσει να την βγάλει έξω από τα .. όριά της.

Σχετικά Άρθρα