Μειονότητα Τελευταία Νέα

Προβοκάτσια καταγγέλουν οι «Τούρκοι της Δυτικής Θράκης»… κάποιοι θέλουν να μας εκφοβίσουν λένε

Ανακοίνωση εξέδωσε η οργάνωση ABTTF η οποία για το θέμα των όπλων στο Τζαμί της Ηλιόπετρας αναφέρει τα παρακάτω: (Κρατάμε και την ορθογραφία του κειμένου και την σύνταξη και σας την παρουσιάζουμε για να δείτε τι λέει η πλευρά της μειονότητας και πως προσπαθούν να παρουσιάσουν τα πράγματα- όποια και αν είναι αυτά- προς όφελός τους).

Βρέθηκαν όπλα μέσα στο μιναρέ του τζαμιού στο χωρίο Ηλιόπετρα της Δυτικής Θράκης

Χαλίτ Χαμπίπογλου: “Ως  ABTTF  εμείς ευχόμαστε περαστικά στον  Ιμάμη Σαμπρή  Εμίν Κεχαγία και  θα ήθελα να τονίσω ότι εμείς, ως Τούρκων Δυτικής Θράκης είμαστε πάντα κατά της βίας και της τρομοκρατίας”.

 

Στο τζαμί  του  χωρίο Ηλιόπετρα της Ξάνθης στην Ελλάδα, οι Αξιωματικοί της Ασφάλειας Ξάνθης έλαβαν σχετική πληροφορία και πραγματοποίησαν έρευνα στον προαύλιο χώρο του τζαμιού. Κατά την αναζήτηση που διεξήχθη στις 28 Μαρτίου 2017 όπου εντόπισαν  μέσα σε ένα σακίδιο δύο όπλα χωρίς άδεια το ένα με προσαρμοσμένο σιγαστήρα και σφαίρες βρέθηκαν στο μιναρέ. Σύμφωνα με την είδηση της εφημερίδας Γκιουντέμ,  ο ιμάμης του τζαμιού τέθηκε υπό κράτηση  λόγο για παράνομη οπλοκατοχή, στην αναζήτηση στο σπίτι του Ιμάμη βρέθηκε και ένα φλόμπερ το οποίο κατασχέθηκε και αυτό. Ο Ιμάμης Σαμπρή Εμίν Κεχαγία μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της  Ξάνθης για ανάκριση όπου στις 29 Μαρτίου 2017  αποφυλακίστηκε λόγω της έλλειψης των αποδεικτικών στοιχείων. Η έρευνα  από την εισαγγελία  της Ξάνθης σχετικά με τα όπλα που βρέθηκαν στο τζαμί συνεχίζεται.

 

Σχετικά με το θέμα, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπογλου, δήλωσε: «Πρώτα ευχόμαστε περαστικά στον  Ιμάμη Σαμπρή  Εμίν Κεχαγία . Λαμβάνοντας στην υπόψη οι πρόσφατες καταπιεστικές αυξήσεις στην πολιτική και εκφοβισμού κατά των Τούρκων Δυτικής Θράκης , αφήνοντας τα όπλα σε εμφανές σημείο στο μιναρέ, όπου δεκάδες άνθρωποι επισκέπτονται για  λατρεία κάθε μέρα, φέρνει μαζί του πολλές ερωτήσεις. Το περιστατικό, που έλαβε χώρο στο χωριό Ηλιόπετρα στην Ξάνθη, είναι η τελευταία σκηνή του έργου με στόχο να ανακατέψει την τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης και είναι πλήρως ένα προϊόν μιας συνωμοσίας. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι οι Τούρκοιτης  Δυτικής Θράκης δεν έχουν ποτέ εμπλακεί σε πράξεις βίας στην ιστορία και ήταν πάντα και είναι απολύτως ήταν κατά της βίας και της τρομοκρατίας και περιμένουμε αυτή η περίπτωση να διαφωτιστή το συντομότερο».

 

Σχετικά Άρθρα