Κοινωνία Τελευταία Νέα

Πραγματοποιήθηκε το καταληκτήριο μάθημα των Αρχαίων στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

 katalhktirio mathima (9) katalhktirio mathima katalhktirio mathima (1) katalhktirio mathima (2) katalhktirio mathima (3) katalhktirio mathima (4) katalhktirio mathima (5) katalhktirio mathima (6) katalhktirio mathima (7) katalhktirio mathima (8)

Με το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς 2014- 15 πραγματοποιήθηκε για ένατη χρονιά το κατηληκτήριο μάθημα τους τμήματος μάθημα των Αρχαίων στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης στο την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, ώρα 7 μμ στον πολιτιστικό Καπνεργατών 9, Καπναποθήκη Π, Ξάνθη, με θέμα: Παιδί και Έφηβος: Παιδεία Παιχνίδι Παίδεμα.

Οι σπουδαστές και σπουδάστριες των τμημάτων Αρχαίων Ελληνικών και Ιστορίας / Λαογραφίας Θράκης με την ευθύνη του διδάσκοντα Θανάση Μουσόπουλου παρουσίασαν τις εργασίες τους.

Το πρόγραμμα παρουσίασης είχε ως εξής: ΠΑΙΔΕΙΑ 1.Άννα Γκολδιέφκσι, Παιδεία στην αρχαία Eλλάδα, 2.Κωνσταντίνος Μπερετζίκης, Παιδεία στο Βυζάντιο και στην Οθωμανοκρατία, 3.Ανδρέας Ματζάκος, To εκπαιδευτικό έργο του Ιωάννη Καποδίστρια. ΠΑΙΧΝΙΔΙ 4.Δήμητρα Αγιαννίτου, Θυμούμαι τα παιχνίδια στο χωριό μου, 5.Βιολέτα Ιωαννίδου, Το παιδί δίπλα μας, το παιδί μέσα μας, 6.Τριανδρία Δροσίδου, Το παιδί τη σβούρα γυρίζει, το παιχνίδι γνωρίζει και τη γνώση χτίζει [Η διδακτορική διατριβή του Γ. Βιζυηνού για το Παιχνίδι] ΠΑΙΔΕΜΑ 7.Γεώργιος Μπατζακίδης, Προβληματισμοί του εφήβου στον «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή. 8.Ελευθερία Χριστοδούλου, Φτιάχνοντας μικρούς βιβλιοφάγους- ο ρόλος του δασκάλου. Και στο τέλος της εκδήλωσης ο Α. Δασκαλόπουλος, έπαιξε και τραγούδησε παραδοσιακά παιδικά τραγούδια. Οι φωτογραφίες που ακλουθούν είναι από την εκδήλωση της Τετάρτης.

 

Σχετικά Άρθρα