slider Λάσπη Τελευταία Νέα

Πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι οι Συριζαίοι… φέρνουν στην Ξάνθη 6 κοντέινερ που θα τα ονομάσουν αίθουσες διδασκαλίας!!!

 

Διαβάζω την παρακάτω είδηση και νοιώθω και εγώ υπερήφανος όπως ίσος θα αισθάνονται και οι ενταύθα Συριζαίοι.

«Το ποσό των 4 εκατομμυρίων 85 χιλιάδων ευρώ (πλέον ΦΠΑ) για την στήριξη σε κτηριακές υποδομές της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης θα διαθέσει φέτος το υπουργείο Παιδείας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του προϋπολογισμού του.

Η διάθεση του ποσού θα γίνει σε 26 Δήμους όλης της χώρας για την εγκατάσταση 95 αιθουσών διδασκαλίας ελαφράς λυόμενης προκατασκευής με χώρους υγιεινής και τον πλήρη εξοπλισμό τους (καρεκλάκια, τραπεζάκια και παγκάκια νηπίων, πίνακες εργασιών, συρταριέρες νηπίων βιβλιοθήκες, γραφεία και καρέκλες νηπιαγωγών, κουκλοθέατρο, εκπαιδευτικά παιχνίδια κ.λπ). Στην Ξάνθη από το Υπουργείο κατανέμονται 6 νέες αίθουσες

Τα σχολεία είναι τα εξής:

 

13ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης

15ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης

16ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης,

2ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης

15ο-20ο Δημοτικά Σχολεία Ξάνθης

10 Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης

 

Οι αίθουσες θα τοποθετηθούν εντός των υπαρχόντων σχολικών μονάδων και θα πρέπει υποχρεωτικά να τηρούν τις εγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές που προβλέπονται.

Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός κάθε έργου υπολογίζεται από κάθε Δήμο που συμμετέχει στη δράση και αφορά στο σύνολο των απαιτούμενων αιθουσών, σύμφωνα με τα εξής:

  • Έως 22.000€ πλέον Φ.Π.Α. για προμήθεια και τοποθέτηση κάθε αίθουσας διδασκαλίας
  • Έως 14.000€ πλέον Φ.Π.Α. για προμήθεια και τοποθέτηση κάθε χώρου υγιεινής (W.C.)
  • Έως 7.000€ πλέον Φ.Π.Α. για λοιπές δαπάνες προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργικότητα των αιθουσών, περιλαμβανομένου και του απαιτούμενου εξοπλισμού σύμφωνα με τη δυναμικότητα (αριθμός μαθητών).

Σημειώνεται ότι οι Δήμοι που περιλαμβάνονται στην απόφαση καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΠΕΘ το αργότερο έως τις 20-10-2018. Η λήξη των έργων ορίζεται στις 31-03-2019.

Σχετικά Άρθρα