Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Πράγματα και θάματα καταγγέλλει ο Δημήτρης Μπένης για τον Δήμο Ξάνθης, λίγες ώρες πριν τον απολογισμό του Δημάρχου

Την παρακάτω επιστολή κοινοποίησε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο αρχηγός της δημοτικής παράταξης Συμμετέχω Δημήτρης Μπένης σχετικά με τον απολογισμό του Δημάρχου για το έτος 2014 που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Σήμερα Τετάρτη 19.8.2015, στον προγραμματισμένο απολογισμό του Δημάρχου για το τελευταίο τετράμηνο του 2014, ο Συνδυασμός ”ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ” δεν θα παραστεί, διότι πιστεύουμε πως κάθε δημοτική αρχή πρέπει πρωτίστως να απολογείται στους πολίτες για την καθημερινότητα που βιώνουν και όχι με παρουσιάσεις όπου το μαύρο γίνεται άσπρο και οι αλήθειες ή δεν λέγονται καθόλου ή λέγονται μισές.

Η τωρινή δημοτική αρχή θα έπρεπε να απολογηθεί λοιπόν για την απαράδεκτη εικόνα της πόλης, όσον αφορά την καθαριότητα, για την ανακύκλωση, που μετά από το μοίρασμα των μπλε κάδων την άφησαν στον αυτόματο πιλότο, με τα γνωστά αποτελέσματα. Για τα αδέσποτα που ένα χρόνο τώρα ακούμε τις ίδιες δικαιολογίες. Για την απένταξη μεγάλων έργων που δεν συζητήθηκαν ποτέ.

Για το κλειστό κολυμβητήριο. Για την ποιότητα του ίδιου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου η συμπεριφορά Δημάρχου και Προέδρου, το έχουν υποβαθμίσει σε ένα από τα χειρότερα που έχουν υπάρξει στο Δήμο Ξάνθης. Για το αλαλούμ με τα τραπεζοκαθίσματα και τα μόνιμα κατειλημμένα πεζοδρόμια. Για την κάλυψη των πράξεων Αντιδημάρχων και Συμβούλων σε θέματα όχι μόνο πολιτικά κολάσιμα αλλά και ποινικά (Μούρκας- Αγκόρτσας).

Για τη συνεχή μετατόπιση των ευθυνών, σε υπαλλήλους ή στην προηγούμενη διοίκηση, για ότι δεν συμφέρει ή δεν βολεύει. Για την εκτόξευση των απευθείας αναθέσεων, με αποτέλεσμα την αύξηση των εξόδων. Για την κατασπατάληση εκατομμυρίων κυβικού νερού από τη ΔΕΥΑΞ. Για την ανάθεση έμμισθων θέσεων, χωρίς να το γνωρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο, στο κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Πρόνοιας, σε συγγενικά πρόσωπα, χωρίς πρόχειρο διαγωνισμό και χωρίς να δίνουν τη δυνατότητα επιλογής από την αγορά εργασίας, μιας και πρόκειται για θέση γιατρού. Άραγε τυχαία η σύζυγος του συγκεκριμένου γιατρού κα Καπετανοπούλου, είναι η διευθύντρια του ανωτέρω κέντρου?

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για άλλα τόσα, αλλά έστω και για αυτά, αναμένουμε τη Δημοτική Αρχή, οποτεδήποτε και οπουδήποτε δημόσια, με όλα τα στοιχεία στο τραπέζι να δώσουμε την αλήθεια στον Ξανθιώτικο λαό.

Για το Συνδυασμό ”ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ”

Δ. ΜΠΕΝΗΣ

Σχετικά Άρθρα