Face to Face slider Τελευταία Νέα

Που είναι το δικό μας LEADER; 2 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια στην Δράμα

            Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια θα διαθέσει στην Αναπτυξιακή Δράμας ΑΕ πόρους ύψους 2.046.592 ευρώ από το πρόγραμμα CLLD-LEADER για την κατασκευή έργων δημοσίου χαρακτήρα σε περιοχές των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και την στήριξη δράσεων πολιτιστικών συλλόγων και εκπαιδευτικών φορέων.

            Τα έργα και οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν καλύπτουν ανάγκες των περιοχών σε σχέση με την τοπική ανάπτυξη, όπως στήριξη υποδομών μικρής κλίμακας (έργα ύδρευσης και ενεργειακής αναβάθμισης σε οικισμούς, κατασκευή χώρων άθλησης και αναψυχής) καθώς και προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς.

            Για τα ζητήματα αυτά ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, τον Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Αναστάσιο Καγιάογλου, την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου Δοξάτου κ. Κυριακή Παπαζώτου και τον διευθυντή της Αναπτυξιακής Δράμας κ. Μανώλη Χατζόπουλο.

            Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πολιτισμού κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.

Σχετικά Άρθρα