Γενική

Πολύ κοντά σε πολιτική συμφωνία Β. Τσολακίδης και Ιντζέ Μ. Μπιρόλ

Σε έξι μέρες θα κλείσει τον συνδυασμό του ο υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου
Σε πολιτική συμφωνία θα καταλήξουν τελικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης και ο Δήμαρχος Σελέρου κ. Μπιρόλ, όπως δήλωσε ο πρώτος στην XanthiNews. Ο δεύτερος μας είπε χθες τηλεφωνικώς ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει σε δήλωση αν και αναμέναμε να το πράξει τέλος Σεπτέμβρη όπως μας είχε πει πριν έναν μήνα περίπου.
Ο κ. Βασίλης Τσολακίδης «παίζει μόνος του στο γήπεδο» αφού η Ν.Δ. δεν έχει κανέναν υποψήφιο μετά την παραίτηση του κ. Δημήτρη Γαλανόπουλου. Κάτι που δεν θέλει να σχολιάσει ο κ. Τσολακίδης γιατί δεν τον αφορά όπως είπε χαρακτηριστικά.
Σε έξι μέρες θα κλείσει ο συνδυασμός του. Απομένουν μόνο οι υποψήφιοι από την περιοχή του Σελέρου: «Είμαστε στο 80% του συνδυασμού. Κάνουμε έναν καλό, διευρυμένο συνδυασμό, με πρόσωπα κοινής αποδοχής από όλους τους κομματικούς χώρους και πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί.
Είμαστε πολύ κοντά στο καταλήξουμε σε μια πολιτική συμφωνία με τον κ. Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ, Δήμαρχο Σελέρου. Για το τι πρέπει να προηγηθεί, τι έργα να υλοποιηθούν έχουμε συζητήσει πάμπολες φορές με τον Δήμαρχο. Εκτιμώ τις ικανότητες του και πάνω σ αυτή τη βάση θα συνεργαστούμε για το καλό της περιοχής μας».
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΑΒΔΗΡΩΝ
Όσον αφορά στις προτεραιότητες που θα θέσει ο κ. Τσολακίδης εάν έχει την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος με το μέρος του σημείωσε: «Προέχει να μπορέσουμε να οργανωθούμε. Ξέρουμε τι μας περιμένει. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Και αυτό θα πω στους πολίτες στις ομιλίες μας. Υπάρχουν κάποιες καλές προϋποθέσεις. Στο Δήμο Βιστωνίδας υπάρχει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης μπορεί να δουλέψει αμέσως στους δύο άλλους Δήμους. Να δούμε άμεσα τα ζητήματα ύδρευσης και αποχέτευσης και να προχωρήσουν. Και από εκεί και πέρα θα ακολουθήσουν οι αποκεντρωμένες υπηρεσίες. Θα προηγηθεί ένας εκτενής διάλογος και με τους δημότες και με τους παράγοντες της περιοχής. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Θα αγωνιστούμε για ότι καλύτερο για τον τόπο μας».
ΑΥΣΤΗΡΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
Αν και πρώην κοινοτάρχης Πηγαδίων και πρώην Δήμαρχος Βιστωνίδας κρατάει χαμηλούς τόνους και θέλει να κάνει σταθερά βήματα. Δεν θέλει να βιάζεται και θέλει να είναι σωστός απέναντι στα όσα προβλέπονται: «Μετά τις 6 Οκτωβρίου θα καταθέσουμε το συνδυασμό στο δικαστήριο και θα περιμένουμε την έγκριση του για να προχωρήσουμε. Η νομοθεσία είναι σφιχτή και πρέπει να προσέχουμε. Δεν μπορείς να έχεις εκλογικό κέντρο πριν την έγκριση των συνδυασμών».
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ
Ο νέος Δήμος Αβδήρων με πρωτεύουσα τη Γενισέα αλλά ιστορική έδρα τον ένδοξο τόπο του Δημόκριτου, έχει ως εξής:
Δήμοι που συνενώνονται / Πληθυσμός / Έκταση (σε χιλιάδες στρέμματα)
Βιστωνίδας / 10.051 / 153
Σελέρου / 4.561 / 30
Αβδήρων / 3.650 / 137
Άθροισμα / 18.262 / 322
Ο Δήμος θα βρέχεται από την περίφημη λίμνη Βιστωνίδα που κατάφερε και βύθισε την κυβέρνηση της Ν.Δ. λόγω των χειρισμών που έγιναν με τις ανταλλαγές. Τελικά όμως η υπόθεση Βατοπαιδίου δεν είναι πλέον σκάνδαλο αποφάνθηκαν 4 εκθέσεις εκτιμήσεων που διενεργήθηκαν, δύο από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών και δύο από ξένους ανεξάρτητους οίκους…
Αλλά και θα έχει το λιμάνι των Αβδήρων, τους αρχαιολογικούς του χώρους και τις παραλίες του ένδοξου τόπου που έμεινε στην ιστορία. Ένας μεγάλος Δήμος που μπορεί να αναπτυχθεί και να γίνει ένας πραγματικός θησαυρός!
Και φυσικά στους κόλπους του θα είναι και το λιμάνι του Π. Λάγους που είναι εθνικής σημασίας, μόνο όμως στα χαρτιά, αφού δεν έχει επιχειρηθεί ανάπτυξη της περιοχής…

Σχετικά Άρθρα