Γενική

Πολιτική χροιά παίρνει το πρόβλημα του 8 ου Γυμνασίου στο Δροσερό

Τα παιδιά στην μέση παρακολουθούν απορημένα

Σε μείζον πολιτικό θέμα τείνει να εξελιχθεί το πρόβλημα στο 8 ο Γυμνάσιο στο Δροσερό με την ανασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Υπομνήματα συλλόγων, φορέων και κομμάτων αναδεικνύουν το πρόβλημα, αλλά η επίλυση του χρειάζεται πολιτική αντιμετώπιση. Το ΚΚΕ έθεσε το θέμα στην Βουλή ενώ ανακοίνωσε :
Με αφορμή τα προβλήματα στο 8ο Γυμνάσιο Ξάνθης που έχουν αναδείξει οι εκπαιδευτικοί του αλλά και τη συνάντηση του υπ. περιφερειάρχη με τη ΝΔ Γ. Παυλίδη με εκπροσώπους των επιτηδευματιών ΡΟΜ που είχαν ενταχτεί στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ έχουμε να δηλώσουμε τα εξής. Η υποβάθμιση – γκετοποίηση του συνοικισμού του Δροσερού αποτελεί συνειδητή επιλογή των γαλαζοπράσινων (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) τοπικών και κεντρικών διοικήσεων. Για την πολιτική τους που θέλει να δίνει ζεστό χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες αποτελεί πολυτέλεια η ικανοποίηση των δικαιωμάτων στη μόρφωση, την υγεία, την εργασία για τη φτωχολογιά. Άλλωστε θέλουν πατώντας πάνω στη φτώχεια και την ανέχεια να εξαγοράζουν ψήφους. Στις συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, μεγάλης ανόδου της ανεργίας τα προβλήματα σε συνοικισμούς που ζει η φτωχολογιά οξύνονται. Μόνο η συστράτευσή τους με το ταξικό εργατικό κίνημα, η ένταξή τους στους αγώνες για μεροκάματο, σχολεία, υγεία μπορεί να δώσει λύση. Τα τελευταία χρόνια το ΚΚΕ μέσα από το Κοινοβούλιο έχει προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες για τα προβλήματα: 1) ερώτηση στις 12 Φλεβάρη 2009 από τους βουλευτές κ. Σ. Καλαντίδου και κ. Γ. Ζιώγα για τα προβλήματα παιδείας και υγείας, έπειτα από επίσκεψη της Σοφίας Καλαντίδου στο δημοτικό σχολείο, το νηπιαγωγεία και το Ιατροκοινωνικό Κέντρο. Στην απάντησή τους τα αρμόδια υπουργεία σε συνεννόηση με Νομαρχία και Δήμο απαντούσαν πως το 20ο Δημοτικό Σχολείο και το 8ο Γυμνάσιο είναι στην πρώτη θέση προτεραιοτήτων ενώ για τα ζητήματα υγείας απαντούσαν πως θα γίνει Περιφερειακό Ιατρείο. Κατά πόσο αληθεύουν όλοι μας κοντά 2 χρόνια μετά μπορούμε να κρίνουμε. 2) ερώτηση στις 20 Απρίλη 2010 ξανά για το στεγαστικό πρόβλημα του 20ου Δημοτικού Σχολείου και του 8ου Γυμνασίου από τους βουλευτές Καλαντίδου Σ., Τζέκη Α., Ζιώγα Γ. Αυτή τη φορά τα δυο στα τρία υπουργεία δήλωσαν αναρμόδια και το τρίτο ούτε καν απάντησε. 3) ερώτηση στις 15 Ιούλη 2010 για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τους αυτοαπασχολούμενους ΡΟΜ από τους Καλαντίδου Σ., Τζέκη Α., Ζιώγα Γ. ζητώντας εξηγήσεις γιατί σταμάτησε και άμεση καταβολή των χρεωστούμενων. Δυόμιση μήνες μετά και καμιά απάντηση.
Οι απαντήσεις των υπουργών και των δημάρχων – νομαρχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ή ακόμα χειρότερα η άρνησή τους να δώσουν απαντήσεις στη Βουλή για τα προβλήματα σε ένα συμπέρασμα οδηγεί. Μόνο όταν πάρουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η φτωχολογιά την υπόθεση στα χέρια τους μπορούν να ταρακουνηθούν οι πολιτικοί υπηρέτες των μεγαλοεργολάβων, των εφοπλιστών, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μεγαλεμπόρων. Το ΚΚΕ, όσο περνάει από το χέρι του, θα βοηθήσει στην οργάνωση του κόσμου για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του στη μόρφωση, τη δουλειά, την υγεία. Καλούμε τους κατοίκους του Δροσερού να κάνουν την οργή και αγανάκτηση που νιώθουν ΔΥΝΑΜΗ. Να μην αφήσουν κανένα από αυτούς – πράσινους και μπλε – που είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση που ζουν σε χλωρό κλαρί. Τους καλούμε να στηρίξουν στις εκλογές στις 7 Νοέμβρη και στο Δήμο και στην Περιφέρεια τα ψηφοδέλτια που συμμετέχουν οι κομμουνιστές. Τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Σχετικά Άρθρα