Αθλητικά Κοινωνία Τελευταία Νέα

ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΠΑΡΤΥ από τον Πήγασο την ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

pic-0-norm249

ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΠΑΡΤΥ την ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Με μεγάλη χαρά, όρεξη και διάθεση για διασκέδαση ο ΠΗΓΑΣΟΣ ετοιμάζεται να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές στην πρώτη απόπειρα διοργάνωσης  Αποκριάτικου ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΠΑΡΤΥ. Το ραντεβού είναι στα πλαίσια της Τσικνοπέμπτης, σε κεντρικό καφέ-μπαρ της πόλης, ενώ αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν οι μεταμφιέσεις που αναφέρονται στη θεματολογία του ποδήλατου. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Αστικό –Παιδικό τμήμα του Ξανθιώτικου συλλόγου, την οποία πλαισιώνουν όμως όλοι οι φίλοι της ποδηλασίας.

Η δράση συμπεριλαμβάνεται και στο πρόγραμμα Αποκριάτικων εκδηλώσεων του δήμου Ξάνθης.

Δρώμενα, αστεία και πολλά happenings αναμένεται να παρελάσουν την βραδιά της Τσικνοπέμπτης, για αυτό οι υπεύθυνοι προτείνουν η όποια μεταμφίεση να συνοδεύεται από το Νο 1 αξεσουάρ :  ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ  !!

ΛΑΓΚΑΔΑΣ…καλεί ΠΗΓΑΣΟ  !!

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για το ντεμπούτο αγώνων στο φετινό  αγωνιστικό καλεντάρι της ΕΟΠ, για τον ΠΗΓΑΣΟ.  Το αγωνιστικό τμήμα κούρσας (racing) συμμετέχει την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στο Σιρκουί Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και όλα είναι έτοιμα για το πρώτο σοβαρό αγωνιστικό τεστ της σαιζόν.

Για τις ανάγκες μετακίνησης αθλητών και συνοδών υποστήριξης, ο Ξανθιώτικος σύλλογος προνόησε ώστε να υπάρχει λεωφορείο, ενώ τις τελευταίες ημέρες οι ποδηλάτες διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα στις προπονήσεις τους, λόγω της πολυπόθητης ετοιμότητας (tapering).

Ανέλπιστος σύμμαχος πάντως στις προσπάθειές τους παρουσιάστηκε για φέτος ο καιρός, καθώς οι συνθήκες κάθε άλλο παρά χειμωνιάτικες ήταν, διευκολύνοντας τις εξωτερικές ποδηλατικές προπονήσεις.

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΔΡΑΣΕΩΝ

Ανακοινώνεται το προσεχές διάστημα το πρόγραμμα ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΔΡΑΣΕΩΝ  του Αστικού- Παιδικού ποδηλατικού τμήματος του ΠΗΓΑΣΟΥ, καθώς όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν από τον Μάρτιο πλήθος ποδηλατικών διαδρομών, εκδηλώσεων, δράσεων και συνεργασιών, στα πλαίσια μιας πολύπλευρης ποδηλατικής δραστηριότητας που θέλει να περάσει ο ΠΗΓΑΣΟΣ στο φίλο ποδηλατικό κοινό της Ξάνθης.

Ήδη  (άτυπα) έχουν ξεκινήσει οι σχολικές ενημερωτικές  επισκέψεις της «Ομάδας ποδηλατικής εκπαίδευσης» σε σχολικές μονάδες της πόλης, για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και ποδηλάτου. Η επίσημη έναρξη αναμένεται πανηγυρική και θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες μέρες του Μαρτίου, ενώ πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις έχουν συνδυαστεί με το ποδήλατο, περνώντας ταυτόχρονα μηνύματα για θέματα όπως περιβάλλον, υγεία, άθληση, πρόληψη κα. Φορείς και σύλλογοι της Ξάνθης, αναμένεται να συνεργαστούν στα πλαίσια πραγματοποίησης κοινών δράσεων, ενώ ξεκινούν νέες καινοτόμες θεματικές ενότητες σε σχέση με το ποδήλατο (βλ. Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής).

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ  ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Απόπειρα να θεσμοθετηθεί Αποκριάτικη ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΠΑΡΕΛΑΣΗ  ξεκινά ο ΠΗΓΑΣΟΣ και καλεί καρναβαλιστές με ποδήλατα να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους απόπειρα, παρελαύνοντας μασκαρεμένοι την Παρασκευή 28/2 και ώρα 18.00 από την κεντρική πλατεία Ξάνθης. Η ποδηλατο-πορεία θα γίνει εντός πόλης, ενώ θα είναι ιδιαίτερα ασφαλή για παιδιά και ενήλικες.

Οι υπεύθυνοι του ΠΗΓΑΣΟΥ ευελπιστούν να καθιερωθεί στα τακτικά  δρώμενα των Θρακικών Λαογραφικών Εκδηλώσεων και να τύχει της αποδοχής όλων των Ξανθιωτών, που έχουν διάθεση να διασκεδάσουν και να κάνουν μια ποδηλατο-βόλτα μεταμφιεσμένοι στην πόλη.

Σχετικά Άρθρα