Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Πλούσιο το αστυνομικό δελτίο της Τετάρτης

astynomia 1

Πιάσανε 15χρονη κλέφτρα ένα μήνα αφότου βούτηξε 500 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο

 

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνες της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, διάρρηξη οικίας, που διαπράχθηκε, τις πρωινές ώρες της 14-9-2014, στην Καβάλα. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 15χρονης ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι η δράστιδα διέρρηξε οικία στην Καβάλα, αφαιρώντας από το εσωτερικό της ένα τσαντάκι, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν το αφαιρεθέν τσαντάκι και το κινητό τηλέφωνο, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους. Σημειώνεται ότι η δράστιδα έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της 15χρονης θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.

 

 

Βούλγαροι χωρίς μπέσα έκλεψαν το αφεντικό τους στην Δράμα

 

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοποίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, δύο περιπτώσεις κλοπής από κτηνοτροφική μονάδα και οικία σε χωρία της Δράμας, που είχαν διαπραχθεί το τελευταίο δίμηνο. Από τις έρευνες, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 50, 32 (γυναίκες) και 51 (άνδρας) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι οι δύο δράστες, ηλικίας 51 και 50 ετών, το παραπάνω χρονικό διάστημα, αφαίρεσαν από κτηνοτροφική μονάδα σε χωριό της Δράμας, όπου εργάζονταν, μία ηλεκτρονική συσκευή, ένα ηλεκτρικό εργαλείο και ένα αλυσοπρίονο.

Προέκυψε επίσης ότι η 32χρονη, το παραπάνω χρονικό διάστημα, αφαίρεσε από οικία σε χωρίο της Δράμας, όπου εργαζόταν, μία ηλεκτρονική συσκευή. Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Νευροκοποίου.

 

 

Ντύθηκαν μοναχές και πουλούσαν εικόνες και σταυρούς δήθεν για ενίσχυση ναού

 

Εξιχνιάστηκαν άμεσα, ύστερα από τις έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Προσοτσάνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, δύο υποθέσεις απάτης σε βάρος ημεδαπών γυναικών, που διαπράχθηκαν, στις 10-10-2014 το μεσημέρι, στην Προσοτσάνη Δράμας. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, το ίδιο μεσημέρι, στην Προσοτσάνη Δράμας, από τους παραπάνω αστυνομικούς, δύο ημεδαπές, ηλικίας 31 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Ειδικότερα, οι δράστιδες, ντυμένες ως μοναχές και προσποιούμενες καλόγριες μοναστηρίου, εξαπάτησαν δύο ημεδαπές, ηλικίας 54 και 36 ετών, πουλώντας σε αυτές μια ξύλινη εκκλησιαστική εικόνα και έναν σταυρό, έναντι του χρηματικού ποσού των 15 ευρώ, για τη δήθεν ενίσχυση του μοναστηρίου. Μετά από την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί ενήργησαν σχετικές έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη των δράστιδων.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στις δικαιούχους του. Κατασχέθηκαν επίσης 15 ξύλινες εικόνες, 45 σταυροί και το χρηματικό ποσό των 45 ευρώ. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δράστιδων θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Προσοτσάνης.

 

Σχετικά Άρθρα