Οικολογία Τελευταία Νέα

Πλούσιο το έργο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστονίδας

kentro peribalontikhs ekpedeyshs bistonidas

Η Παιδαγωγική Ομάδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Βιστωνίδας, ολοκληρώνοντας την τριετή θητεία της από τον Οκτώβριο του 2012 που επαναλειτούργησε το ΚΠΕ, μέχρι και τη φετινή σχολική χρονιά, γνωστοποιεί στην κοινωνία της Ξάνθης το έργο και την προσφορά της συγκεκριμένης δομής στη Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Συνολικά υλοποιήθηκαν 242 μονοήμερα και πολυήμερα περιβαλλοντικά προγράμματα σε ομάδες μαθητών Π.Ε. και Δ.Ε Εκπαίδευσης, 26 επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών και ενηλίκων και παράλληλα διοργανώθηκαν αυτόνομα ή σε συνεργασία με άλλους φορείς   28 δράσεις για το περιβάλλον και την αειφορία. Η ανταπόκριση και αποδοχή από τον εκπαιδευτικό κόσμο υπήρξε μεγάλη, γεγονός που αποτυπώνεται στα δελτία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πρόσφερε το Κ.Π.Ε.

Υπενθυμίζεται πως τα Κ.Π.Ε. είναι θεσμός του Υπουργείου Παιδείας και προσφέρουν ενημέρωση και εκπαίδευση και σε άλλες κοινωνικές ομάδες ή συλλογικούς φορείς. Προσδοκώμενα αποτελέσματα των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Αγωγής είναι η προβολή ανάδειξη και προστασία των θαυμάσιων οικοσυστημάτων της περιοχής μας και γενικότερα η εκπαίδευση για την αειφορία.

Σχετικά Άρθρα