Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Πλούσιο και σήμερα το αστυνομικό δελτίο (28 Μαΐου 2015)

astynomia 1

Σύλληψη ημεδαπού διωκόμενου με Ένταλμα Σύλληψης

 

Συνελήφθη στις 19-5-2015 το βράδυ, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 58χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για απάτη, από κοινού, της οποίας οι υπαίτιοι διέπρατταν απάτες, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με συνολικό όφελος- ζημία που υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

 

 

Εξιχνίαση κλοπής δίκυκλης μοτοσικλέτας στην Ξάνθη

 

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας, που διαπράχθηκε, απογευματινές ώρες της 8-5-2015, στην πόλη της Ξάνθης. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος 27χρονου ημεδαπού. Ειδικότερα, στις 19-5-2015 το πρωί, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τον 27χρονο να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας και είχε αλλοιωμένο αριθμό κινητήρα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο σκελετός και εξαρτήματα του παραπάνω δικύκλου, αποτελούν μέρη της δίκυκλης μοτοσικλέτας, που είχε αφαιρέσει ο δράστης, το απόγευμα της 8-5-2015, από την πόλη της Ξάνθης. Κατασχέθηκε το παραπάνω δίκυκλο, μέρη του οποίου αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του, ενώ ερευνάται το ιδιοκτησιακό καθεστώς των υπολοίπων.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

 

 

Σύλληψη αλλοδαπού διωκόμενου με Ένταλμα Σύλληψης

 

Συνελήφθη στις 19-5-2015 το πρωί, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καβάλας, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, από δράστες, που είχαν ενωθεί για τη διάπραξή τους, καθώς επίσης και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

 

 

Σύλληψη αλλοδαπού για πλαστογραφία, παράνομη είσοδο στη χώρα και παραβίαση περιορισμών διαμονής

 

Συνελήφθη στις 25-5-2015 το απόγευμα, στις Φέρες Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 47χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία, παράνομη είσοδο στη χώρα και παραβίαση περιορισμών διαμονής. Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 47χρονο, διότι, όπως προέκυψε είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, παρόλο που ήταν καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών, ενώ κατά τον έλεγχο, κατείχε και επέδειξε σε αυτούς, ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας, των αρχών της Τσεχίας.

Κατασχέθηκε το παραπάνω έγγραφο. Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για διακεκριμένες κλοπές και πλαστογραφία. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

Σχετικά Άρθρα