Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Πλούσιο αστυνομικό δελτίο

Στα χέρια της αστυνομίας και οι άλλοι δύο δράστες της δολοφονίας του 63χρονου στην Αλεξανδρούπολη

 

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στις 17-9-2014 το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 2 ημεδαποί, ηλικίας 40 και 31 ετών, με εντάλματα σύλληψης του κ. Ανακριτή Αλεξανδρούπολης, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, απλή συνέργεια σε ληστεία και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση, που επιδιώκει τη διάπραξη των κακουργημάτων της ανθρωποκτονίας και της ληστείας.

Σημειώνεται ότι από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης είχε σχηματισθεί δικογραφία- κακουργηματικού χαρακτήρα- σε βάρος των δύο δραστών, για σύσταση – συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία και ληστεία.

Αναλυτικότερα, είχε διακριβωθεί η εμπλοκή τους στην εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας οργάνωσαν, σχεδίασαν και διέπραξαν την ανθρωποκτονία, σε βάρος του 63χρονου, στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης, την 28-4-2014, με κίνητρο τη ληστεία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

 

 

Διοργάνωση Έκθεσης Τροχαίας στη Δράμα

 

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Δράμας, διοργανώνουν Έκθεση Τροχαίας, που θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα από 22 έως 26 Σεπτεμβρίου 2014, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας (οδό: 1ης Ιουλίου 1, στο ισόγειο και τον 1ο όροφο). Σκοπός της Έκθεσης, είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων.

Τα εγκαίνια της θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 18.15΄, στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και θα περιλαμβάνουν:

Ειδικές εισηγήσεις- ομιλίες. Απονομές επαίνων. Προσομοιωτή οδήγησης. Ξενάγηση στην Έκθεση Τροχαίας. Αναλυτικότερα, στους χώρους της Έκθεσης, οι επισκέπτες, μεταξύ άλλων, θα συναντήσουν: Αναπαράσταση οδού με φωτεινούς σηματοδότες- πινακίδες. Οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφίες. Έκθεση παιδικών ζωγραφιών. Ενημερωτικά φυλλάδια.

Η Έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από 09.00΄ έως 14.00΄ και 17.00΄έως 21.00. Θεωρούμε ότι η ανταπόκριση και η συμπαράσταση των πολιτών στην πρωτοβουλία αυτή θα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων είναι υπόθεση όλων μας.

 

 astynomia 1

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή και πώληση λαθραίων τσιγάρων

 

Συνελήφθη στις 21-9-2014 το πρωί, στη Λεκάνη Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 60χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και πώληση λαθραίων τσιγάρων. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 60χρονο να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση 300 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων και το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του δράστη. Σημειώνεται ότι ο 60χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης.

Σχετικά Άρθρα