Κόμματα Τελευταία Νέα

Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ: Δεν δέχθηκαν να συζητήσουν για τους παράνομους ψεκασμούς που καταστρέφουν τις μέλισσες (video)

Καταγγελία της Ελληνικής Αυγής για παρανόμες μεθοδεύσεις σε βάρος της.

Σε μια πρωτοφανή μεθόδευση η διοίκηση του περιφερειακού συμβουλίου της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απέφυγε την συζήτηση των δύο επερώτησεων που κατέθεσε η Ελληνική Αυγή. Η Ελληνική Αυγή από τις 27 Ιουλίου είχε καταθέσει επερώτηση σχετικά με την κατάσταση των δασικών δρόμων που αποτελούν μείζον πρόβλημα για την πυροσβεστική υπηρεσία στην περιοχή της Π.Ε. Καβάλας. Το δεύτερο θέμα αφορούσε τους παράνομους ψεκασμούς που γίνονται από βαμβακοπαραγωγούς και έχουν ως αποτέλεσμα την καταστροφή της μελισσοκομίας. Και τα δύο θέματα αφορούν την επικαιρότητα διότι διανύουμε την καλοκαιρινή περίοδο όπου υπάρχει αυξημένη επικυνδυνότητα για την εκδήλωση πυρκαγιάς αλλά και την περιόδο που γίνονται οι ψεκασμοί στο βαμβάκι.

Στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο ο πρόεδρος του περιφερειακού έδωσε τον λόγο στους άλλους συνδυασμούς για να πραγματοποιήσουν τις δικές τους επερωτήσεις ενώ παράνομα και παραβιάζοντας τον κανονισμό του περιφερειακού συμβουλίου παρέκαμψε τις επερωτήσεις που είχε καταθέσει προς συζήτηση η Ελληνική Αυγή. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται επιλεκτική επιλογή επερωτήσεων προς όφελος της μιας ή της άλλης παράταξης και να παραβιάζεται ο κανονισμός.

Η παράνομη αναβολή της συζήτησης έγινε προκειμένου τόσο η περιφερειακή διοίκηση όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θ. Μαρκόπουλος, να αποφύγουν την απάντηση η οποία θα τους άφηνε εκτεθειμένους. Διότι πρώτη η Χρυσή Αυγή με την ερώτηση στο κοινοβούλιο από της 23/06/2015 αλλά και κατόπιν η Ελληνική Αυγή με την δική της επερώτηση, εντόπισαν και ανέδειξαν θεσμικά τα δύο επίκαιρα προβλήματα. Στην περίπτωση των δασικών δρόμων, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, προσπάθησε να καλύψει την ανεπάρκεια της διοίκησης κάνοντας μια καθαρά φτηνή επικοινωνιακή συνάντηση με τον διοικήτη πυροσβεστικής της Π.Ε. Καβάλας και Π.Ε. Θάσου χωρίς κατ’ ουσία να δίνεται λύση στο μείζον πρόβλημα.

Ο περιφερειακός σύμβουλος με την Ελληνική Αυγή για την ΑΜ-Θ, Τάσος Ναθαναηλίδης, κατήγγειλε στο κανάλι R αυτή την παράνομη μεθόδευση και την καταπάτηση του κανονισμού με σκοπό την αποφυγή συζήτησης των 2 επίκαιρων επερωτήσεων του συνδυασμού που αφορούσαν την καλοκαιρινή περίοδο. Η Ελληνική Αυγή για την ΑΜ-Θ συνεχίζει να δίνει το παρών τόσο στο περιφερειακό συμβούλιο αλλά και δίπλα στην κοινωνία όπου υπάρχουν τα πραγματικά προβλήματα με σκοπόπ να αναδεικνύει όλα τα μείζονα προβλήματα του τόπου μας.

Σχετικά Άρθρα