Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Περιφερειάρχης ΑΜΘ: «Όλοι οι πολίτες στην Α.Μ.Θ. να έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα της χώρας»

Γιώργος-Παυλίδης

Μετά από μεγάλη προσπάθεια, παρά την αναρμοδιότητά της, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενδιαφερόμενη για το δικαίωμα εκατόν εβδομήντα χιλιάδων (170.000)  πολιτών της να έχουν πρόσβαση  στην τηλεόραση, ενέταξε έργο στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση της περιόδου 2007-2013 του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Το έργο αυτό ήταν ώριμο για να του δοθεί έγκριση προς δημοπράτηση από το Μάρτιο του 2015 με χρόνο περαίωσης 6 μήνες εντός της προγραμματικής περιόδου που λήγει την 31.12.2015.

Προ ημερών μας πληροφόρησαν ότι το έργο απεντάχθηκε για λόγους που δεν κατανοούμε. Ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας & Θράκης, κ. Γ. Παυλίδης απηύθυνε έγγραφο προς τους συναρμόδιους υπουργούς για την επαναφορά του έργου και την υλοποίησή του.

Σημειώνεται για μια ακόμα φορά ότι, πρόκειται για ένα άκρως απαραίτητο έργο ευθύνης και αρμοδιότητας της κυβέρνησης και του Κράτους που διαχειρίζονται την διάχυση των πάσης φύσεως συχνοτήτων ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα της χώρας. Μετά την κατάργηση της αναλογικής και την έλευση της πρώτης ψηφιακής πλατφόρμας στην Περιφέρειά μας, περίπου το 50 % του γεωγραφικού χώρου και ένας πληθυσμός της τάξης έως 30%, ήτοι 180.000 πολίτες, σε δύσβατες ορεινές παραμεθόριες και απομονωμένες περιοχές δεν έχει πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα.

Ο κ. Παυλίδης, Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. τόνισε ότι «Καλούμε τους υπευθύνους να αποκαταστήσουν το αυτονόητο, είναι ένα έργο τεράστιας σημασίας που αφορά τη συνοχή των κατοίκων της περιοχής αλλά και το δικαίωμά τους να έχουν πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά τα οποία διανέμονται δια μέσου του κράτους και με ανταλλάγματα».

Σχετικά Άρθρα