Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Περιφερειάρχης ΑΜΘ: «Να περάσουμε από την ύφεση σε δομημένη ανάπτυξη»

Τεράστιο ενδιαφέρον για ενημερωτική ημερίδα της Περιφέρειας σχετικά με τη νέα προγραμματική περίοδο 2014- 2020

 photo XANTHI 013 photo XANTHI 002

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη την Τρίτη 12 Μαΐου 2015, η Ενημερωτική Ημερίδα που διοργάνωσαν  η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, στα πλαίσια εξειδίκευσης και ενεργοποίησης της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014- 2020.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, Μητροπόλεων, παραγωγικών φορέων, επιμελητηρίων, κοινωνικών οργανώσεων, στελέχη εν δυνάμει δυνητικών δικαιούχων και υπηρεσιών, επιχειρηματίες και πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Προϊστάμενος κ. Βασίλης Πιτσινίγκος και στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης στις εισηγήσεις τους, παρουσίασαν το νέο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης περιόδου 2014- 2020 και τις βασικές κατευθύνσεις εξειδίκευσης των δράσεων που χρηματοδοτούνται τόσο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης όσο και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Οι εισηγητές εκπρόσωποι Υπουργείων, παρουσίασαν θέματα του τομέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας, των εργαλείων Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης, του Πολιτισμού και του τομεακού προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία στη νέα Προγραμματική Περίοδο (ΕΠΑνΕΚ – κίνηση 2014-2020).

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Γιώργος Παυλίδης αναφέρθηκε στα αίτια της αναπτυξιακής ύφεσης «πτώσης» καθώς επίσης και στο αναπτυξιακό όραμα της περιφέρειας ΑΜΘ με ειδική στόχευση την ανασυγκρότηση του παραγωγικού τομέα, τη φυγή από την διαρθρωτική αδράνεια, τον μετασχηματισμό και την εναρμόνιση της ΑΜΘ με τις σύγχρονες αναπτυξιακές απαιτήσεις που έχουν προοπτική, με πρόσδεση όλων αυτών στην τοπική ταυτότητα, πλούτο, γεωγραφία και ανθρώπινο κεφάλαιο της περιοχής. Πλέον αυτών, σε παρέμβασή του, ο Περιφερειάρχης τοποθετήθηκε αμετακίνητα στην επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου για οικιακή χρήση. Εκτός από τις πόλεις Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Δράμα που ήδη δρομολογήθηκε και στις υπόλοιπες πόλεις της Περιφέρειας.

Αξιοσημείωτο είναι εκτός από την μεγάλη συμμετοχή που καταγράφηκε (περίπου τετρακόσια άτομα) ότι υπήρξε ενδιαφέρον ως το τέλος της ενημερωτικής ημερίδας.

Σχετικά Άρθρα