slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Παρουσίαση του βασικού κορμού των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια (Δείτε αλλά δεν πιστεύω ότι θα μπορέσετε να το διαβάσετε όλο το κείμενο!)

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ στις 4/2 στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης. Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν ο Δημήτρης Παπατολίδης υποψήφιος Περιφερειάρχης για την περιφέρεια της ΑΜ-Θ και ο Κώστας Βογιατζής υποψήφιος Δήμαρχος για τη Ξάνθη, οι οποίοι παρουσίασαν και το βασικό κορμό των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Περιφέρεια και Δήμο αντίστοιχα.

Ο Δημήτρης Παπατολίδης μεταξύ άλλων στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

«Τις τελευταίες μέρες γίναμε  όλοι μάρτυρες μιας πρωτοφανούς προσπάθειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να βαφτίσει το ψάρι κρέας, με αφορμή τη συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι ΝΑΤΟικοί σημαιοφόροι  του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν μαζέψει τόσα συχαρίκια που καμία κυβέρνηση δεν έχει πάρει από τις ΗΠΑ πιο πριν, κοροϊδεύουν με περισσό θράσος τον ελληνικό λαό πως η συμφωνία Τσίπρα Ζάεφ, είναι εχέγγυο για την ειρήνη στην περιοχή των Βαλκανίων. Φτάνουν στο σημείο να επιτίθενται  στο Κόμμα μας, για δήθεν υπαναχώρηση από την παλιά μας θέση και υιοθέτηση εθνικιστικής γραμμής.

Τολμάνε και λένε για το ΚΚΕ πως διολισθαίνει στον εθνικισμό, αυτοί που το 92 ζητούσαν το κεφάλι επί πινάκι του ΚΚΕ γιατί δε συμμετείχε στα εθνικιστικά συλλαλητήρια και έλεγε πως το ζήτημα δεν είναι η ονομασία, αλλά τα ανοιχτά θέματα του αλυτρωτισμού, που αφορούν εθνότητα και γλώσσα. Που από τότε το Κόμμα μας καθαρά έβαζε πως ο κίνδυνος είναι να συνεχιστεί η ΝΑΤΟποίηση των Βαλκανίων και χρειάζεται να παλέψουμε ενάντια στα σχέδια ΝΑΤΟ και τότε ΕΟΚ στα Βαλκάνια.

Δεν τα ξέρουν αυτά οι κύριοι της κυβέρνησης, οι συνεργάτες και αδέλφια του ακροδεξιού Καμμένου μέχρι χτες; Η δε γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ στέκεται πεντακάθαρα και με το κεντρικό σύνθημα που έχει ενάντια στον ντόπιο εθνικισμό και αλυτρωτισμό όπως των Σκοπίων και δεκάδες αναφορές του ΓΓ μας, αλλά και των στελεχών του καταδικάζει τον εθνικισμό και στις 2 χώρες, λέγοντας μάλιστα πως το σύνθημα  «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική» είναι επικίνδυνο και δεν  είναι τυχαίο που το βάζουν μπροστά οι φασίστες και το υιοθετούν και τυχοδιωκτικά στη ΝΔ. Γιατί αν υιοθετηθεί αυτό το σύνθημα σημαίνει πως αμφισβητείτε άμεσα η συνθήκη του Βουκουρεστίου, που καθόρισε το μοίρασμα της γεωγραφικής Μακεδονίας μετά το πέρας των Βαλκανικών Πολέμων σε Ελληνική Βουλγάρικη και Σερβική τότε. Και χρειάζεται εμείς ειδικά στη Θράκη να σκεφτούμε σοβαρά τι σημαίνει αναθεώρηση συνθηκών σήμερα, αμφισβήτηση τους, όταν ο βασικός υποστηρικτής μιας τέτοιας πολιτικής στην περιοχή είναι η αστική τάξη και εξουσία της Τουρκίας που αμφισβητεί τη συνθήκη της Λωζάνης, αλλά και διεθνείς συμφωνίες όπως το δίκαιο της θάλασσας.

Φίλοι και σύντροφοι, η στάση του Κόμματος μας είναι πεντακάθαρη γι’ αυτό συγκεντρώνει τη μήνη τόσο της κυβέρνησης όσο και των ακροδεξιών και εθνικιστικών δυνάμεων. Το ΚΚΕ βλέπει το δάσος και όχι το δέντρο. Ανοιχτά είπαμε και ξαναλέμε, η συμφωνία έχει στόχο να ενισχύσει την παρουσία του ΝΑΤΟ, να στρατιωτικοποιήσει  παραπέρα τα Βαλκάνια για να αποκόψει τη ρώσικη επιρροή ειδικά στη Σερβία. Με λίγα λόγια μια τέτοια συμφωνία, όχι μόνο δε φέρνει τη σταθερότητα δεν αδυνατίζει τον εθνικισμό, αλλά αφήνει ανοιχτά ζητήματα που αφορούν την ιθαγένεια, τη γλώσσα, που μπορούν να αξιοποιηθούν για ανάδειξη μειονοτικών ζητημάτων στο μέλλον από το ίδιο το ΝΑΤΟ. Αφήνει παράθυρα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια νέα πιθανή επιχείρηση αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια.  Να γιατί το ΚΚΕ λέει όχι στη συμφωνία αυτή. Σε αντίθεση με τη ΝΔ τους φασίστες και άλλα αστικά κόμματα, που δε βγάζουν τσιμουδιά για το ρόλο του ΝΑΤΟ.

Να γιατί το Όχι του ΚΚΕ δε μπορεί να μπορεί να μετρηθεί δίπλα στο Όχι των υπόλοιπων που υπηρετούν την ίδια στρατηγική του κεφαλαίου, που λένε ένα μεγάλο ΝΑΙ στο ΝΑΤΟ την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Δε θέλουμε φίλοι και φίλες να εξαντλήσουμε όλη τη σημερινή εκδήλωση για να αποδείξουμε τα αυτονόητα  το βρώμικο ρόλο που έχει παίξει η κυβέρνηση στην περιοχή στηρίζοντας εγκληματικά σχέδια κατά των λαών.

Σήμερα φίλοι και σύντροφοι μπορούμε να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα στηρίζοντας παντού, τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις βουλευτικές, στις ευρωεκλογές, τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε περιφέρεια και Δήμους.

Γιατί τώρα είναι φανερό πως όλα τα Κόμματα, κυριολεκτικά όλα πλυν ΚΚΕ, είναι στο χέρι του συστήματος. Αυτό αποδεικνύει ο κοινοβουλευτικός χυλός, που ψηφίζεις ένα βουλευτή με ένα κόμμα και δεν ξέρεις σε ποιο θα καταλήξει, αφού μερικοί από αυτούς έχουν κάνει τη βόλτα τους σε όλα κυριολεκτικά τα κόμματα πλυν ΚΚΕ. Μέχρι και οι φασίστες της ΧΑ, έχουν ανεξαρτητοποιήσεις και πότε διαγράφουν βουλευτές σαν τον Μπαρμπαρούση για να μην έχουν κυρώσεις, που κρυβόταν μετά τις δηλώσεις του ως γνωστός λαγός και κότα και όταν ο καιρός περνάει τον ξαναεντάσσουν στο κόμμα, αποδεικνύοντας τι θρασύδειλοι είναι.

Η στάση του ΚΚΕ στη Βουλή το Ευρωκοινοβούλιο και σε Δήμους και περιφέρειες είναι στάση σταθερής στήριξης του λαού, άρα ψηφίζοντας ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση έχεις σίγουρη επιλογή απέναντι στο Σύστημα, ξέρεις τι θα σου βγει την επόμενη μέρα.

Αυτή τη στάση, τη συνέπεια του ΚΚΕ της Λαϊκής Συσπείρωσης την γνωρίζουν οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι της μειονότητας. Γιατί το ΚΚΕ με συνέπεια στάθηκε σε κάθε μεγάλο και μικρό πρόβλημα στο πλευρό τους. Έκανε ερώτηση στη Βουλή και στην ευρωβουλή για τα προβλήματα με τον καπνό, αντίστοιχα έθεσε το ζήτημα στην περιφέρεια, ανέδειξε τα μεγάλα προβλήματα υποδομής  στα χωριά και τις συνοικίες, προβλήματα που αναδεικνύουν την εγκατάλειψη της μειονότητας από το ελληνικό αστικό κράτος. Γιατί έκανε παρέμβαση για τις συνθήκες εργασίας των  μεταναστών συμπατριωτών μας από τη μειονότητα στο εξωτερικό, στα δουλεμπορικά γραφεία, με σκληρές συνθήκες και μισθούς πολύ μικρούς σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Γιατί πάνω απ’ όλα το ΚΚΕ η Λαϊκή Συσπείρωση, δεν ξεχωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα με το θρήσκευμα και την πολιτιστική τους ταυτότητα. Θεωρούμε αδελφό μας, αίμα μας κάθε φτωχό άνθρωπο κάθε καταπιεσμένο, είτε ανήκει στη μειονότητα είτε στην πλειονότητα, έχουμε μαζί με αυτόν τον ίδιο εχθρό την πλουτοκρατία, τους εκμεταλλευτές που βγάζουν κέρδη και μας ξεζουμίζουν, που είτε στην Ελλάδα είτε στην Τουρκία, είτε σε όποια χώρα του κόσμου και να βρίσκονται αυτοί οι εκμεταλλευτές έχουν ένα θεό το Χρήμα.

Σήμερα χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ και λαϊκή συσπείρωση, για να αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη το εργατικό λαϊκό κίνημα, γιατί έγινε φανερό πως η μοναδική αντιπολίτευση που υπάρχει μέσα και έξω από τη Βουλή, τους Δήμους την περιφέρεια είναι οι βουλευτές οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ. Που σταθερά υπερασπίζονται τα συμφέροντα του λαού μας, που δεν τους βάζουν στο χέρι.

Σήμερα πιο ισχυρό ΚΚΕ παντού για να δυναμώσει η ελπίδα, να χτυπηθεί η απογοήτευση και μοιρολατρία το τίποτα δε γίνεται, οι μονόδρομοι που οδηγούν στο γκρεμό τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Γιατί υπάρχει διαφορετικός δρόμος και αυτός βρίσκεται στις μεγάλες δυνατότητες του τόπου, στις ίδιες τις ικανότητες των εργαζομένων, των νέων ανθρώπων, που φτάνει αυτές να μην καταστρέφονται στην ανεργία ή την υποαπασχόληση, να μην ξοδεύονται για ένα κομμάτι ψωμί. Δηλαδή ο πλούτος που υπάρχει γύρω μας, αυτός που μπορεί να παραχθεί, τα μεγάλα μας πλεονεκτήματα στην παραγωγή μπορούν  να γίνουν ευημερία για την πλειοψηφία του λαού, φτάνει να εξαλείψουμε την εκμετάλλευση, το σύστημα και την τάξη που λειτουργεί σαν παράσιτο, απομυζά από τη δουλειά το μόχθο όλων και χωρίς να δουλεύει και να παράγει πνίγεται στα πλούτη. Την τάξη των καπιταλιστών.

Αυτές οι εκλογές φίλοι και φίλες είναι μια ευκαιρία για το λαό μας, να κάνει το αποφασιστικό βήμα της ενίσχυσης του ΚΚΕ, να αδυνατίσει όλους αυτούς που του λεηλάτησαν τη ζωή που εκπροσωπούν τα ίδια συμφέροντα από την ευρωβουλή ως το Δήμο.

Στις προηγούμενες εκλογές είτε οι Κομμουνιστές βρέθηκαν στην μειοψηφία είτε στην πλειοψηφία Δήμων και περιφερειών πάλεψαν με τον ίδιο τρόπο, ήταν απέναντι στην κυβέρνηση και το κεφάλαιο.

Γι’ αυτό δώσανε σκληρές μάχες όπου ήταν πλειοψηφία για να μην εφαρμόσουν οι Δήμοι τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις, για να πάρουν ότι μέτρο μπορούν για την ανακούφιση του λαού, μείωσαν τα δημοτικά τέλη και τα αύξησαν σε μεγάλες επιχειρήσεις, έκαναν έργα ζωτικής σημασίας για τους εργαζόμενους, εναντιώθηκαν με επιτυχία στην ιδιωτικοποίηση περιοχών από το ΤΑΙΠΕΔ και σε αυτές τις περιοχές φτιάξαν πάρκα και πλαζ δωρεάν όπως στην Πάτρα, δώσανε δυνατότητα για δωρεάν πρόσβαση στον πολιτισμό τον αθλητισμό.

Από θέση μειοψηφίας καταψηφίσαμε και καταγγείλαμε στην περιφέρεια το νέο αναπτυξιακό πλάνο, που από κοινού υποστηρίζουν κυβέρνηση και ΝΔ, άλλωστε το είχαν αποδεχτεί στο περιβόητο αναπτυξιακό συνέδριο αγκαλιά στελέχη της ΝΔ με τον πρωθυπουργό.  Πλάνο που προσδιορίζει ως στρατηγικούς στόχους της περιφέρειας τους στόχους του κεφαλαίου, για μετατροπή της περιοχής σε συνδυασμένο κόμβο μεταφορών και ενέργειας, με στήριξη και χρηματοδότηση των  έργων που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, χωρίς φυσικά να  παίρνουν προτεραιότητα οι ανάγκες για αντισεισμική θωράκιση, για τα κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα.

Καταψηφίσαμε και καταγγείλαμε τον ΤΑΡ, όχι γιατί δε θέλουμε να υπάρχουν αγωγοί και φυσικό αέριο, αλλά γιατί η συγκεκριμένη συμφωνία δεν διασφάλιζε ποσότητα αξιοποίησης φυσικού αερίου φτηνά για το λαό μας από το συγκεκριμένο αγωγό, που δημιουργεί πρόβλημα σε αγρότες και με την όδευση του. Τα λεγόμενα ανταποδοτικά που παζάρεψαν κυβέρνηση, Δήμοι και περιφέρεια ήταν της πλάκας, ενώ και ο συγκεκριμένος ενεργειακός σχεδιασμός μας δένει μονόπλευρα στην πλήρη εξάρτηση από τα ευρωατλαντικά ενεργειακά σχέδια.

Σε όλη την περιοχή της ΑΜΘ είναι ανάγκη να προχωρήσει η μελέτη για την αντισεισμικότητα κατ’ αρχάς των δημόσιων κτιρίων και υποδομών. Αυτά είναι έργα που δεν είναι επιλέξιμα για την ΕΕ και την περιφέρεια, είναι έργα που εφόσον δεν αφήνουν κέρδος σε μεγάλες επιχειρήσεις, δεν μπαίνουν σε προτεραιότητα.

Είναι χαρακτηριστική η μη πρόβλεψη ουσιαστικών δαπανών τόσο από την ΕΕ, όσο και από την κυβέρνηση για τα αντιπλημμυρικά έργα. Είναι δεκάδες κυριολεκτικά οι παρεμβάσεις στο περιφερειακό συμβούλιο  αλλά και  στη Βουλή και την ευρωβουλή. Έχουμε ζητήσει με το σύντροφο τον Τρέλλη σαν Λαϊκή Συσπείρωση την στήριξη με ειδικό κονδύλι ενός ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού, όχι με επιμέρους παρεμβάσεις, ζήτημα που κανένας άλλος δεν το διεκδίκησε.Σταθήκαμε και στεκόμαστε σταθερά σε κάθε τοποθέτηση και διεκδίκηση μας με αποκλειστικό γνώμονα τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, την ικανοποίηση τους, αξιοποιώντας την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνικής, κόντρα στην πολιτική που έχει σαν κριτήριο το κέρδος. Δεν είναι τυχαίο που αναδείξαμε ως Λαϊκή Συσπείρωση και μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο το ζήτημα των απορριμμάτων, που αντιμετωπίζονται ως εμπόρευμα και προωθείτε είτε η ιδιωτικοποίηση, είτε η παραπέρα φορολόγηση του λαού.

Παλέψαμε και παλεύουμε για τα τεράστια κενά στις κτηνιατρικές υπηρεσίες, που αναδείχτηκαν από τις αλλεπάλληλες ζωονόσους, την πλημμελή αποζημίωση των κτηνοτρόφων, τις απαράδεκτες χαμηλές τιμές στο γαλά, που ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής απελευθέρωσης της ΕΕ.

Συγκρουστήκαμε με την ΚΑΠ, την αντιαγροτική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, διεκδικώντας εγγυημένες κατώτατες, τιμές, πλήρης αποζημιώσεις για καταστροφές, ενισχύσεις και στήριξη στη φτωχομεσσαία αγροτιά.

Διεκδικήσαμε άμεσα προσλήψεις και κάλυψη των αναγκών σε εξοπλισμό στο Νοσοκομείο της Ξάνθης για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας, και όχι μέτρα κοροϊδία με τα ΤΟΜΥ που υπάρχει ένας οικογενειακός γιατρός ανά κάτι χιλιάδες κατοίκους, ζητώντας άμεσα Αστικά ΚΥ, με κάλυψη όλων των ειδικοτήτων που θα καλύπτουν τόσο τις ανάγκες σε όλο τον πληθυσμό. Όσο και ειδικές ανάγκες  που αφορούν κάθε περιοχή.

Σήμερα έχει ωριμάσει η ίδια η ανάγκη οι υποδομές, ο σχεδιασμός τους να γίνεται με μοναδικό κριτήριο την κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών, να μη γίνονται τα έργα με κριτήριο τα συμφέροντα είτε μεγαλοεργολάβων, είτε άλλων επιχειρηματικών ομίλων.  Να είναι αποκλειστική ευθύνη η μελέτη κατασκευή, επίβλεψη και επανέλεγχος αυτών των έργων και όλων των υποδομών σε έναν αποκλειστικά κρατικό ενιαίο φορέα κατασκευών. Αυτό σημαίνει ότι θα καταργηθεί το καπιταλιστικό κέρδος , οι ανατιμήσεις των έργων, θα διασφαλιστεί η ποιότητα και η ασφάλεια τους.

Βέβαια δεν έχουμε αυταπάτες, δεν αναφερόμαστε στο αμαρτωλό κράτος που στην καλύτερη περίπτωση είναι διαιτητής ανάμεσα σε επιχειρηματίες για το ποιος θα απομυζά το κρατικό χρήμα. Δεν αναφερόμαστε στο καπιταλιστικό κράτος που μπορεί να διώξει έναν εργολάβο από έναν νοσοκομείο και να διατηρήσει όμως μισθούς πείνας συμβάσεις ορισμένου χρόνου, γίνοντας το ίδιο εργολάβος. Στη δική μας αντίληψη το κράτος θα είναι στα χέρια των εργαζομένων, του λαού, θα ελέγχεται καθημερινά με τις νέες μορφές εξουσίας από κάτω. Γιατί σε αυτή την εξουσία οι εκλεγμένοι βουλευτές θα βγαίνουν από τους κλάδους, τους τόπους δουλειάς, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τους αγροτικούς συλλόγους, δε θα αποσπώνται από τη δουλειά τους, θα παίρνουν άδειες για να ασκούν τα καθήκοντα τους, θα ελέγχονται μέσα από τις συνελεύσεις που θα συζητάνε τα νομοσχέδια, ποια έργα έχει ανάγκη ο τόπος μας. Στη βάση αυτή θα υπάρχει το δικαίωμα της ανάκλησης και καθαίρεσης όποιου παραβιάζει τη θέληση του λαού, άμεσα και όχι μετά από 4 χρόνια. Αυτό το κράτος δε θα ναι ένα ξένο κράτος των λίγων, αλλά το κράτος της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, που θα έχει όλα τα εργαλεία παραγωγής, τα εργοστάσια και τις υποδομές στα χέρια του. Που με κεντρικό σχεδιασμό θα υπολογίζει αξιοποιώντας τα επιστημονικά επιτεύγματα τις ανάγκες του λαού μας, τη συνεχόμενη διεύρυνση τους, θα κατανέμει ανάλογα πόρους και δυναμικό, δε θα εισάγει όπου μπορούμε να παράγουμε και θα πραγματοποιεί διεθνείς συμφωνίας στη βάση του αμοιβαίου οφέλους με άλλες χώρες.

Βεβαίως μέχρι αυτή τη στιγμή που δε θα αργήσει και που δηλώνουμε οι Κομμουνιστές πως είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε κάθε ευθύνη  σε μια τέτοια διακυβέρνηση, δε θα περιμένουμε στη γωνία να πέσει το μάνα εξ ουρανού. Θα είμαστε πρωταγωνιστές στην διεκδίκηση, στην αντεπίθεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, χτίζοντας μαχητικά την κοινωνική συμμαχία εργαζομένων, α/α της πόλης, φτωχών αγροτών, νέων και γυναικών που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα. Θα βάλλουμε τη σφραγίδα μιας αντιπολίτευσης που μάχεται διεκδικεί στριμώχνει, πετυχαίνει να δώσει ανάσες στο λαό, μιας αντιπολίτευσης που δεν τη βάζουν στο χέρι και θα αναλάβουμε και τις ευθύνες μας σε Δήμους και Περιφέρεια είτε σαν πλειοψηφία, είτε σαν μειοψηφία αποδεικνύοντας στην πράξη πως μπορούμε κόντρα στη ΤΔ μακρύ χέρι του κράτους , κομμάτι του, αλλά για Δημοτικές και περιφερειακές αρχές αγωνιστικές που συγκρούονται με την αντιλαϊκή πολιτική και τις κυβερνήσεις που την εφαρμόζουν.»

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Κώστας Βογιατζής υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Ξάνθης. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να σημάνουμε την έναρξη μιας ακόμα μάχης, μπροστά μας βρίσκεται μια τριπλή εκλογική αναμέτρηση, ευρωεκλογές, Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Δεν ξεκινάμε σήμερα αυτή τη μάχη, αφού κάθε μέρα και ώρα στεκόμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων, καταθέτοντας τις δυνάμεις μας στην οργάνωση τους, με στόχο την ενίσχυση της πάλης για την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Την μάχη των τοπικών εκλογών την προσεγγίζουμε με άλλους στόχους από τους υπολοίπους δημοτικούς συνδυασμούς.

Η Διαφορετικότητα μας πηγάζει από την βασική ειδοποιό μας διάφορά. Είμαστε ο συνδυασμός του ΚΚΕ! Του κόμματος που 100 χρόνια τώρα εκφράζει ένα άλλο όραμα για την ελληνική κοινωνία, όραμα που βασίζεται στην επιστημονικά τεκμηριωμένη πίστη μας ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης με επίκεντρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι την αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Η διαφορετικότητα του συνδυασμού μας βρίσκεται επίσης στο ότι το ψηφοδέλτιο μας συσπειρώνει εργάτες, υπάλληλους, αυτοαπασχολούμενους ανέργους νέους και νέες που όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησαν στην οργάνωση της λαϊκής πάλης για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας, που πάλεψαν για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από όλα τα βάρβαρα μέτρα που εφάρμοσαν τόσο οι κυβερνήσεις συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατ’ επιταγή της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου.

Σε αυτά δεν θα βρείτε ανθρώπους της ρεκλάμας, παράγοντες που μοιράζουν προσωπικές καρτούλες και πρωτοστατούν στα κομπρεμί και την συναλλαγή. Θα βρείτε αγωνιστές που αγωνίστηκαν μέσα από το εργατικό λαϊκό κίνημα σε όποιο μετερίζι κι αν βρέθηκαν αντιπαλεύοντας αταλάντευτα την κυρίαρχη.

Ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ που εκλέχτηκε επί 2 εκλογικές αναμετρήσεις με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΛΑΣΥ) τίμησε την εμπιστοσύνη που τους έδειξε σημαντικό τμήμα του Ξανθιώτικου λαού μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Έδωσε όλες του τις δυνάμεις συγκρουόμενος με την αντιλαϊκή λαίλαπα που υλοποίησε η διοίκηση του δήμου με την συναίνεση και των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων πίνοντας νερό στο όνομα της ΕΕ. Η ΛΑΣΥδεν πρόδωσε ούτε μια στιγμή για όσα τους εμπιστεύτηκε ο Ξανθιώτικος λαός, δεν άλλαξε στρατόπεδο, δεν φοβήθηκαν, δεν τα δίπλωσαν.

Αξίζει κανείς να θυμηθεί μερικά μόνο από όσα πάλεψαν, αλλά και απέκρουσαν οι άνθρωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης και ο εκλεγμένος εκπρόσωπός τους στο Δήμο.

  • Πρότεινε η ΛΑΣΥ να συζητηθεί το θέμα κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, ώστε να μην στερηθούν οι μικροί και μεσαίοι έμποροι, καταστηματάρχες και ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά κυρίως οι εργατοϋπάλληλοι το στοιχειώδες δικαίωμα στην εργάσιμη εβδομάδα των 40 ωρών. ΤοΔημοτικόΣυμβούλιο εκώφευσε.
  • Πρότεινε η ΛΑΣΥ να μην δημιουργηθούν νέοι σταθμοί διοδίων και να καταργηθούν όλοι οι υπάρχοντες, αφού στους δρόμους δικαιούται να κυκλοφορεί με άνεση και ασφάλεια ο λαός που τους έχει χρυσοπληρώσει. Απορρίφθηκε η πρόταση, ο δε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε απλά τα έσοδα να πηγαίνουν στους Δήμους.
  • Πρότεινε η ΛΑΣΥ να καταργηθούν πολλά τέλη και φόροι και να μειωθούν δραστικά τα τιμολόγια των υπηρεσιών. Η πλειοψηφία πρότεινε και αποφάσισε μειώσεις τελών που «χωρούσαν»στο κοστούμι που έραψαν τα μνημόνια. Η αντιπολίτευση με προφάσεις δεν ψήφισε καμία μείωση. Φέτος δέχτηκε την πρόταση της πλειοψηφίας.
  • Πρότεινε η ΛΑΣΥ την δωρεάν συμμετοχή σε διακοπές (π.χ. ΚΑΠΗ), αθλητικές διοργανώσεις, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και στήριξε το δικαίωμα όλων στην ψυχαγωγία. Υπερψήφισε όλα τα αιτήματα φορέων και συλλόγων του Δήμου για στήριξη των δραστηριοτήτων τους.
  • Πρότεινε η ΛΑΣΥ να καταδικαστούν όλα τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή (Λιβύη, Συρία, βάσεις στη χώρα μας, κ.λπ.). Δεν υποστηρίχτηκε καμία από τις προτάσεις της ίσως γιατί ο διαβολικά καλός αμερικανικός παράγοντας φοβίζει και με το άκουσμά του και μόνο.
  • Η ΛΑΣΥ πάλεψε για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Υιοθέτησε και πρόβαλε τα αιτήματα των γονέων και κηδεμόνων του μουσικού σχολείου για αναβάθμιση των συνθηκών ζωής και σπουδών και φυσικά την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος.
  • Η ΛΑΣΥ πάλεψε και πέτυχε στα μέτρα των δυνατοτήτων που επιτρέπει το νομοθετικό πλαίσιο να βελτιωθούν οι συνθήκες στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου, κυρίως η υλικοτεχνική τους υποδομή. Διέθεσε αφιλοκερδώς τις τεχνικές γνώσεις του επικεφαλής της για μια σειρά θεμάτων των σχολείων.
  • Η ΛΑΣΥ πάλεψε για τα προβλήματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των εργαζομένων σε δομές κοινωνικής στήριξης, όπως το Φροντίδα στο Σπίτι, το Γηροκομείο Ξάνθης, το Ψυχολογικό Κέντρο. Ζήτησετηνενίσχυσήτουςσε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.
  • Το ζήτημα της φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς σταθμούς ήταν αδιάλειπτα στους στόχους της ΛΑΣΥ. Ποτέ δεν συμβιβαστήκαμε με τα μέτρα των κυβερνήσεων και τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ για το «εφικτό» που άφηνε χιλιάδες παιδιά έξω από τους σταθμούς και νέα ζευγάρια που είχαν μεγάλη ανάγκη ανικανοποίητα. Είπαμε κατηγορηματικά όχι στη μείωση των θέσεων με το κλείσιμο του 1ου παιδικού, ενώ η θετική μας άποψη για την απόκτηση κτιρίου στην οδό Σάρδεων δεν οδήγησε τελικά σε θετική έκβαση.
  • Υπερψηφίσαμε την παραλαβή εξοπλισμού ώστε να λειτουργήσουν όλες οι παιδικές χαρές της πόλεις, αλλά αυτός παραμένει σε αποθήκες άγνωστο για ποιο λόγο).
  • Η Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης δίνει καθημερινή μάχη και για την ποιότητα του περιβάλλοντος. Το απέδειξε με τη στάση της στις δύο μεγάλες πυρκαγιές στη Sunlight και στον ΧΥΤΑ όπου χωρίς την παρουσία της το θέμα θα είχε περάσει στα ψιλά και θα είχε αποσιωπηθεί. Το απέδειξε με τη στάση της απέναντι στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου όλων των ετών όπου λείπουν παντελώς έργα αντιπλημμυρικά, δασοπροστασίας, συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων όπως το γήπεδο της Ασπίδας ή το κολυμβητήριο, η αντικατάσταση της πεζογέφυρας των Κιμμερίων κ.λπ. Το απέδειξε με τη στάση της απέναντι στην κοκορομαχία για τη διατήρηση του ΣΔΑΝΞ ως μορφή ΦΟΔΣΑ σε αντιπαράθεση με την ΔΙΑΜΑΘ, βάζοντας κατά μέρος τα συμφέροντα των πολιτών που θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων στον φορέα που κινδυνεύουν να μείνουν μετά από χρόνια δουλειάς, άνεργοι.
  • Ζητήσαμε και πετύχαμε την έκδοση ομόφωνα ψηφίσματος ενάντια στη δράση της φασιστικής Χρυσής Αυγής με αφορμή την παρουσία της σε σχολεία του Δήμου και τη στάση της στο μεταναστευτικό.
  • Καταδικάσαμε το μέτρο ουσιαστικής κατάργησης του δικαιώματος της απεργίας μέσω της απαίτησης για αυξημένη απαρτία του συνόλου των εργαζομένων ενός κλάδου.
  • Η ΛΑΣΥ έφερε αίτημα για συζήτηση του ζητήματος της ΣΕΚΑΠ ζητώντας να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
  • Η ΛΑΣΥ κατέθεσε ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της Πάτρας όταν πραγματοποιήθηκε η μεγάλη πορεία μέχρι την Αθήνα ενάντια στην ανεργία.
  • Η ΛΑΣΥ κατέθεσε ψήφισμα για τους δίκαιους αγώνες της αγροτιάς της περιοχής μας
  • Η ΛΑΣΥ κατέθεσε ψήφισμα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
  • Η ΛΑΣΥ ζήτησε πλήρη εργασία για τις σχολικές καθαρίστριες με αξιοπρεπείς μισθούς.
  • Η Λαϊκή Συσπείρωση απέκρουσε κάθε ιδέα εφαρμογής της Πρότασης Νομοθετικού Περιεχομένου, τον νόμο για την Τοπική Διοίκηση είτε με το όνομα του Καλλικράτη είτε με το μανδύα του Κλεισθένη Ι, σε αντίθεση με ΟΛΕΣ τις άλλες πολιτικές δυνάμεις στο Δήμο.
  • Δεν δεχθήκαμε το θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, ο οποίος τελικά εφαρμόζεται στο Δήμο μας ως προϊόν συναλλαγής, αλλά είναι πλήρως απαξιωμένος.
  • Καταδικάσαμε την κυβερνητική πολιτική για το ασφαλιστικό των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων με σύνθημα Κάτω τα χέρια από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά των εργαζομένων στην καθαριότητα.
  • Πολύ γρήγορα δικαιώθηκε η θέση μας για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤοΜΥ) τα εγκαίνια των οποίων αποτέλεσαν φιέστες εξαπάτησης του λαού.
  • Η Λαϊκή Συσπείρωση, δεν εναντιώθηκε στην απόφαση του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξάνθης για καθιέρωση κοινωνικού τιμολογίου στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αλλά αυτό δεν μπορεί να θεωρείται αρκετό για να αντιμετωπίσει την ουσία του προβλήματος για τον εργαζόμενο λαό και τα δικαιώματά του. Κανένα σπίτι χωρίς νερό είναι στα πιστεύω μας και δεν αφήσαμε κανέναν συμπολίτη να υποφέρει επειδή δεν είχε να πληρώσει.
  • Την ίδια στάση κρατήσαμε και για τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και όλη η πόλη γνωρίζει τη δράση μας για να μην λείψει από κανένα νοικοκυριό το αγαθό αυτό.
  • Συμμετείχαμε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αλεξανδρούπολη για τη. διαχείριση των αποβλήτων.
  • Η ΛΑΣΥ Ξάνθης εναντιώθηκε στις επιδιώξεις των μονοπωλίων στην Ενέργεια, με αφορμή τη διέλευση του αγωγού TAP ζητώντας από το λαό να υψώσει τείχος αντίστασης στην πολιτική παράδοσης του πλούτου της χώρας στα ντόπια και ξένα μονοπώλια και τη συνειδητή παραχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
  • Η ΛΑΣΥ τάχθηκε ενάντια στην τροπολογία του υπουργείου Υγείας που προβλέπει να καλύπτουν οι δήμοι τις λειτουργικές ανάγκες των Δημοσίων Δομών Υγείας.
  • Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα JustRom, καταγγέλλοντας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου επικρατούν συνθήκες γκετοποίησης πολλών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
  • Καταγγείλαμε ότι είναι μηδαμινές οι δαπάνες για πυροπροστασία, ενώ η χώρα δίνει 4,2 δισ. ευρώ για το ΝΑΤΟ.

Η νυν δημοτική αρχή υπήρξε ο καλύτερος διαφημιστής της περιφερειακής διοίκησης υπερθεματίζοντας στον αναπτυξιακό της σχεδίασμά με γνώμονα τα συμφέροντα και την αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων ομίλων.

Η Ξάνθη δεν μπορεί να είναι μία γυάλα όπου μέσα θα ‘ναι ο παράδεισος και έξω η κόλαση. Κριτήριο ψήφου η κατάσταση που βιώνουμε στη δουλειά, στο σπίτι, στο σχολείο, παντού!

Κριτήριο ψήφου η τραγική κατάσταση σε παιδεία – υγεία.

Κριτήριο ψήφου τα τύμπανα του πολέμου που Χτυπούν όταν οι ιμπεριαλιστές στην περιοχή μας, στη Συρία, στα Βαλκάνια, στην Αν. Μεσόγειο.

Κριτήριο ψήφου η ζωή και οι ανάγκες μας.

Για αυτό σας καλούμε να στηρίξετε, να δυναμώσετε, να συσπειρωθείτε γύρω από το ΚΚΕ. Να ψηφίσετε με βάση τα πραγματικά ταξικά σας συμφέροντα!

Να απαντήσετε και με την ψήφο σας επίθεση που δέχεστε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το μεγάλο κεφάλαιο, το πολιτικό τους προσωπικό σε Ευρωβουλή, Βουλή, Περιφερειακά και Δημοτικά συμβούλια.

Η ψήφος στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ ξέρετε πού πάει!

Με δυο λόγια φίλοι και φίλες πρέπει να εμπιστευτείς τη Λαϊκή Συσπείρωση, να δώσεις τον αγώνα με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ παντού, γιατί

«Όμορφη πόλη είναι αυτή χωρίς ανέργους, φτώχεια, μια ζωή με δικαιώματα»

Σχετικά Άρθρα