slider Τελευταία Νέα

Παρουσίαση σήμερα του φεστιβάλ Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων 2019 στην Δημοτική Πινακοθήκη

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Συνέντευξη τύπου πραγματοποίησε το κέντρο πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και ο πρόεδρος του Πασχάλης Λύρατζης παρουσία του δημάρχου Ξάνθης του 6 ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» το οποίο θα πραγματοποιηθεί 17-21 Απριλίου 2019 στην πόλη της Ξάνθης.

Το φετινό θέμα του φεστιβάλ είναι: «Μουσική & Κινηματογράφος»… Τα Μουσικά Σχολεία καλούνται να παίξουν κομμάτια της επιλογής τους από τον ελληνικό ή τον παγκόσμιο κινηματογράφο. Παράλληλα προγραμματίζονται τα Βιωματικά Σεμινάρια: Ορχήστρα με το Νίκο Κυπουργό, Χορωδία και ένα νέο σεμινάριο που ενσωματώθηκε για πρώτη φορά φέτος είναι η Μουσική Τεχνολογία – Ηχοληψία – Βιντεοληψία – Παραγωγή  και Εφφέ.

Στην φετινή συνάντηση αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 1000 μαθητές μουσικών σχολείων από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Στόχος του φεστιβάλ εκτός από την επίσκεψη την εκδρομή και γνωριμία με την πόλη είναι να αναπτύξουν τα παιδιά φωνητικές δεξιότητες μουσικές δεξιότητες εξειδίκευση με τα μουσικά όργανα να μάθουν να εκφράζονται να λειτουργούν μέσα σε ομάδες

Αμέσως μετά την παρουσίαση ακολούθησε μουσική μουσική παράσταση τριών κινηματογραφικών τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι με την χορωδία του μουσικού σχολείου Ξάνθης, ακολουθούσε  η Χρύσα Μωραίτη με τους μουσικούς Θάνο Σταυρίδη, Στέλλα Τεμπρέλη.

Δείτε φωτογραφίες:

Για 6η χρονιά, Μουσικά Σχολεία από όλη την Ελλάδα θα συναντηθούν στη γενέτειρα πόλη του Μάνου Χατζιδάκι. Μια συνάντηση πρωτότυπης εκπαιδευτικής δράσης, ψυχαγωγίας και καλλιτεχνικής έκφρασης. Μέσα από τη μουσική, εκατοντάδες μαθητές ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας κάνουν κοινωνούς του ταλέντου, της ζωντάνιας και των ονείρων τους.!!!

Δείτε το live της xanthinews:

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Δ/νση του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης είτε με e-mail είτε τηλεφωνικά στο 2541092212.

Σχετικά Άρθρα