ΑτζένταΤελευταία Νέα

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014: «Πρόγραμμα Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού»

eortasmos ethnikhs antistashs

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης επισυνάπτεται το πρόγραμμα εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 και  παρακαλούμε να παραβρεθείτε σ’ αυτές.

Πρόγραμμα:

Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού

Με το άρθρο 4 παραγρ.1 του Ν.2703/1999 (ΦΕΚ 72/Α/1999) καθιερώθηκε η 9η Μαΐου,  ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού. Σύμφωνα με το υπ΄αριθμ. 15293/17-04-2014 έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 9η Μαΐου 2014, ημέρα Παρασκευή.

Για τον εορτασμό της ημέρας θα πραγματοποιηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς των  Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου 2014.

Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ  καθώς και των καταστημάτων των  Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου 2014  μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Ώρα 11:00. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος.

Ώρα 11:15. Στο χώρο του Ηρώου ομιλία της υπαλλήλου της ΠΕ Ξάνθης  κα. Δεληβασίλη  Γεωργίας.

Κατάθεση στεφάνων από τον Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Ξάνθης, τον Στρατηγό Δ/τή  Δ΄Σ.Σ., το Δήμαρχο Ξάνθης, τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ., τον Αστυνομικό Δ/ντή Ξάνθης, το Λιμενάρχη Λάγους, το Δ/τή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, τον εκπρόσωπο της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών,  τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, τους εκπροσώπους όλων των οργανώσεων οι οποίες έλαβαν ενεργά μέρος στον αγώνα και την αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής, καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θέλει να τιμήσει την εορτή αυτή.

Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού. Τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα του Δ’Σ.Σ.

Σχετικά Άρθρα