Γενική

Παραλιακά

Καλή σας ημέρα !

Ένα έργο στο σινεμά επέλεξαν να παρακολουθήσουν ο βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός και η σύζυγος του, Σταυρούλα για να περάσουν το σαββατόβραδό τους.

Το έργο που είδαν ήταν «ο Συγγραφέας Φάντασμα».

Λίγα λόγια για το έργο: Βασισμένο στο βιβλίο Ghost του Ρόμπερτ Χάρις (ο συγγραφέας συνεργάστηκε με τον Πολάνσκι στο σενάριο) το φιλμ ξεκινάει με τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό Άνταμ Λανγκ (ο Μπρόσναν στο ρόλο) να προσπαθεί να βρει έναν αγνώστου ταυτότητας συγγραφέα («ghostwritter» ο ΜακΓκρέγκορ) για να τον βοηθήσει να γράψει τα απομνημονεύματά του. Κι ενώ ο κατάλληλος άνθρωπος βρίσκεται και καταπιάνεται με τη ζωή του Λανγκ, συνειδητοποιεί ότι έχει μπλέξει άσχημα, αφού ο προηγούμενος «πνευματικός βοηθός» του πρώην πρωθυπουργού βρέθηκε πνιγμένος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Την ίδια ώρα, ξεσπά ένα πολιτικό σκάνδαλο με κεντρικό πρόσωπο τον Άνταμ Λανγκ και τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο. Λέγεται ότι το μυθιστόρημα του Χάρις είναι εμπνευσμένο από την ζωή του Τόνι Μπλερ.

Στο τρέιλερ που ανέβασε πρώτο το γαλλικό AlloCine, η υπέροχη μουσική του Αλεξάντρ Ντεσπλά, εντείνει τη σκοτεινή ατμόσφαιρα, Μπρόσναν και ΜακΓκρέγκορ μοιάζουν σε κέφια, ενώ η ιστορία μυστηρίου κρατά το θεατή πολλές φορές με κομμένη την ανάσα.

Αμέσως μετά ο κ. Κοντός με την σύζυγό του, πήγαν για ένα ποτό με την παρέα τους στο «Κυβερνείο».

[email protected]

Σχετικά Άρθρα