slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Παραδοχή Φίλη για ΕΡΤ: Κανάλι με παραδιοίκηση – Κυβερνάται από ιδιοτελή συμφέροντα. Ρε μήπως είσαι ακροδεξιός;

«Η ΕΡΤ δεν λειτουργεί όπως είναι αναγκαίο για μια δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας σφοδρή κριτική από την οποία δε «γλύτωσε» ο Νίκος Παππάς.

 

Ολομέτωπη επίθεση στην ΕΡΤ και τον τρόπο λειτουργίας της εξαπέλυσε με δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Όπως ανέφερε, «ορισμένες κυβερνητικές επιλογές, κατά τη γνώμη μου, δημιουργούν ζητήματα. Όταν ένας υπουργός λειτουργεί για χρόνια στον τομέα ευθύνης του, δημιουργώντας λανθασμένη εντύπωση για το τι είναι αριστερό και τι είναι δημοκρατικό, δεν είναι προσωπική επιλογή, είναι κυβερνητική επιλογή».

«Δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. Η εικόνα της ΕΡΤ θυμίζει όλο και πιο πολύ την ΕΡΤ πριν το «μαύρο». Η ΕΡΤ δεν λειτουργεί όπως είναι αναγκαίο για μια δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση» πρόσθεσε, μιλώντας στο newpost.gr, ενώ συνέχισε τη σφοδρή κριτική.

Η ΕΡΤ «κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων, διαπιστώνοντας ότι πολιτικά αυτό που παράγεται, δεν είναι ποιοτικό προϊόν. Ούτε προσφέρει απροκατάληπτη και σε βάθος ενημέρωση».

Εμμέσως στο στόχαστρο Φίλη βρέθηκε και ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, καθώς ο βουλευτής ανέφερε ότι «το ότι τα ιδιωτικά κανάλια είναι χειρότερα κατά κανόνα δεν δίνει άλλοθι στην ΕΡΤ για να τα συναγωνίζεται στην έλλειψη ποιότητας. Αναγνωρίζω ότι ήταν δύσκολο να αλλάξει το τοπίο της ιδιωτικής τηλεόρασης. Θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα, αλλά ήταν δύσκολο. Στον τομέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης η ευθύνη της κυβέρνησης είναι αποκλειστική».

Σχετικά Άρθρα