Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Παρέμβαση Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη για την ηλεκτροδότηση αγροτικών αρδευτικών εγκαταστάσεων

agrotes4 agrotes1 agrotes2 agrotes3

Την παρέμβαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για την ανάκληση της επιστολής της ΔΕΗ προς τους αγρότες χρήστες του αρδευτικού τιμολογίου και την επαναδιατύπωση της σε ότι αφορά στους χρήστες που οφείλουν να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τις υποδείξεις των αγροτών, καθώς και την μετάθεση του χρονικού ορίου που θέτει η ΔΕΗ, ζητά ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, μετά από συνάντηση που είχε, χθες στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, με εκπροσώπους των αγροτών.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών αγροτών εξαιτίας επιστολής που τους απηύθυνε η ΔΕΗ και αφορά στην ηλεκτροδότηση των αντλητικών, αρδευτικών εγκαταστάσεων τους. Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ ζητά από όλους τους καταναλωτές αγροτικού τιμολογίου την προσκόμιση μέχρι 31-7-2014 άδειας χρήσης νερού καθώς και νέο Δελτίο No 1 (Δελτίο Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών στοιχείων έργου ηλεκτροδοτήσεως αρδευτικών εγκαταστάσεων που εκδίδεται από τις ΔΑΟΚ), ενώ προειδοποιεί ότι αν δεν προσκομισθούν αυτά εμπρόθεσμα θα προβεί σε διακοπή της χορήγησης αγροτικού τιμολογίου. Ωστόσο, οι αγρότες επισημαίνουν ότι το χρονικό όριο που θέτει η ΔΕΗ είναι πολύ μικρό, καθώς οι διαδικασίες που απαιτούνται είναι χρονοβόρες, ενώ πολλοί έχουν ήδη προσκομίσει τα σχετικά δικαιολογητικά και τώρα υποχρεώνονται να τις επαναλάβουν.

Στην διάρκεια της συνάντησης ο κ. Γιαννακίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, ζητώντας του να παρέμβει και ο ίδιος, ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των αγροτών. Στη συνάντηση συμμετείχαν η ΕΑΣ Ροδόπης, η Ένωση Νέων Αγροτών Ροδόπης, η Ένωση Επαγγελματιών Επιχειρηματιών Αγροτών, ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Κομοτηνής και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σχετικά Άρθρα