sliderΤελευταία ΝέαΤοπικά νέα

Παράγει πολιτισμό ο Π.Σ.Μάνδρας | Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης του γνωστού ζωγράφου Ηλιάδη Τριαντάφυλλου (φωτογραφίες)

Χιλιόμετρα μπροστά η Μάνδρα!

Το ότι γινόταν σοβαρή δουλειά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Μάνδρας ήταν κάτι που λίγο-πολύ το είχαμε καταλάβει όλοι. Η δράση όμως που έλαβε χώρα τις τελευταίες μέρες υπό την αιγίδα του υπερδραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου δεν αφήνει πλέον καμία αμφιβολία, ότι ο Σύλλογος των Μανδρινών αποτελεί πλέον τον μπροστάρη στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής του Δήμου Αβδήρων.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 3 Μαρτίου και ώρα 7:30 το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης του γνωστού ζωγράφου Ηλιάδη Τριαντάφυλλου, όπου ο Σύλλογος του απέδωσε τιμητική πλακέτα, ανακηρύσσοντας τον ως Επίτιμο Μέλος του.

Με την παρουσία τους, τίμησαν τον καλλιτέχνη αλλά και τον Σύλλογο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ κ Παντελεήμων, ο Δήμαρχος Αβδήρων Γεώργιος Τσιτιρίδης, η Αντιδήμαρχος Αβδήρων κ Ζουρνατζιδου Κωνσταντίνα και ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθανάσιος Κριτσίνης.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν την ομιλία του κυρίου Ηλιάδη τον οποίο και προλόγισε η συγγραφέας Δήμητρα Πυργελή. Μάλιστα η κυρία Πυργελή παρουσίασε στον κόσμο μία νέα λογοτεχνική της δημιουργία επηρεασμένη από τα παιδικά χρόνια του κυρίου Ηλιάδη, την οποία συνέγραψε αποκλειστικά για την περίσταση. Με αυτό τον τρόπο εγκαινιάστηκε ουσιαστικά ένας νέος χώρος του Συλλόγου, το πρώην Εντευκτήριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου το οποίο θα χρησιμοποιείται από δω και πέρα ως αίθουσα διαλέξεων.

Το μοναδικό στην δράση που προαναφέρουμε, είναι η εμπλοκή των σχολείων. Ο Σύλλογος προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές της περιοχής για τα ζητήματα των ΑΜΕΑ αλλά και την δύναμη της θέλησης την οποία κρύβει μέσα του κάθε άνθρωπος, και που με τη σωστή προσπάθεια μπορεί να τον οδηγήσει μακριά από τα σύγχρονα αδιέξοδα, “εκμεταλλεύτηκε” την παρουσία του Ζωγράφου ως το καλύτερο παράδειγμα που θα μπορούσε να προσφέρει στους μικρούς μας φίλους.

Έτσι λοιπόν τις μέρες Δευτέρα Τρίτη και Τετάρτη (δηλαδή από τις 4 έως και τις 6 Μαρτίου) 3 Σχολεία, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον κύριο Ηλιάδη να τους περιγράφει τον δικό του ξεχωριστό αγώνα ζωής, την καλλιτεχνική του πορεία και φυσικά να τον δουν επί τω έργω, ζωγραφίζοντας μπροστά τους.

Ο κύριος Ηλιάδης με απίστευτη δύναμη ψυχής, απάντησε σε όλες τις απορίες των μαθητών και τους ξενάγησε προσωπικά στην έκθεση που πραγματοποιείται στο ανακαινισμένο πρώην Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας. Μία έκθεση έργων, η οποία μετά από εδώ θα ταξιδέψει στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, όπου ο κύριος Ηλιάδης θα τιμηθεί για την καλλιτεχνική του πορεία, και έπειτα στο Μόναχο της Γερμανίας.

Και όλα αυτά αποτελούν μονάχα την αρχή όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου, καθώς η παρουσία του κυρίου Ηλιάδη εγκαινιάζει μία σειρά διαλέξεων και παράλληλων δράσεων που θα αφορούν μικρούς και μεγάλους κατά τους επόμενους μήνες. Συνομιλώντας μαζί τους θέλησαν να εκφράσουν τις θερμές ευχαριστίες τους πρώτα από όλα στον κύριο Ηλιάδη ο οποίος τους τίμησε με την παρουσία του, τα Σχολεία, τους καθηγητές και τους μαθητές που βρέθηκαν στους χώρους του Συλλόγου, και φυσικά όπως πάντα αναφέρουν τον μεγάλο Ευεργέτη και Επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου, τον κύριο Γεώργιο Κ. Ψωμαδόπουλο καθώς χάρη σε αυτόν όχι μόνο οι Μανδρινοί, αλλά πλέον οι κάτοικοι ολόκληρου του Νομού απολαμβάνουν μία πραγματική εστία πολιτισμού!

Σχετικά Άρθρα