Κοινωνία Τελευταία Νέα

Πανηγυρικός Εκκλησιασμός στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στον ΕΧΙΝΟ Ξάνθης- Ευγενική Δωρεά Νέου Τέμπλου στο Ι.Ναό

exinos eklhsiasmos exinos eklhsiasmos (1) exinos eklhsiasmos (2) exinos eklhsiasmos (3) exinos eklhsiasmos (4) exinos eklhsiasmos (5) exinos eklhsiasmos (6) exinos eklhsiasmos (7)

Τελέστηκε το Σάββατο 26 Απριλίου ‘14, στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Εχίνου, Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης καί Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος, κατόπιν σχετικού  ΔΕΛΤΙΟΥ  ΤΥΠΟΥ της Ιεράς Μητρόπολης, για να τιμηθεί η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου σ’ αυτήν την ακριτική ενορία  του Νομού μας.

Στο κάλεσμα της Μητρόπολης ανταποκρίθηκαν και ήταν παρόντες στο εκκλησίασμα, που ωστόσο δεν ήταν πολυπληθές, ο Υποδιοικητής του Δ’Σ. Στρατού, κ Ιωσήφ Μαυράκης, όπως οι Υποδιοικητές και Στρατιώτες από το ΤΕ Εχίνου και το γειτονικό Στρ. Φυλάκιο, οι Πρόεδροι και μέλη των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού και Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ξάνθης, προσωπικό από το Κέντρο Υγείας Εχίνου, καθώς  και άλλα 12 άτομα που προσήλθαν από την Ξάνθη και τις γύρω περιοχές.

Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική και όλοι ήταν προσηλωμένοι στην ιεροτελεστία, ενώ στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ομίλησε και περιέγραψε την προσωπικότητα, όπως και τον μαρτυρικό θάνατο του εορτάζοντος Αγίου. Ευχαρίστησε τελειώνοντας τον παρευρισκόμενο κ. Αντώνιο Γαβρίλη, κάτοικο Πειραιά, που προέβη στη δωρεά του καινούργιου σκαλιστού και φιλότεχνου τέμπλου, που είχε τοποθετηθεί και κοσμεί πλέον το ναό, από τη Μ. Τρίτη, όπως και το Στρ  Προσωπικό των Τοπικών Μονάδων που διαρκώς φροντίζουν και επιμελούνται τον Ιερό Ναό

Στη συνέχεια ο Υποδιοικητής του Δ’Σ. Στρατού, προσκάλεσε όλο το εκκλησίασμα στο παρακείμενο Τάγμα Εθνοφυλακής Εχίνου, όπου προσφέρθηκαν καφέδες& αναψυκτικά, ενώ ο Ποιμενάρχης μας, τηρώντας το έθιμο, ‘’τσούγκρισε αυγά’’ με καθένα ξεχωριστά, κλείνοντας έτσι με τον καλλίτερο τρόπο και αυτόν τον 5ο φετινό εκκλησιασμό, με τους ακρίτες μας στον Εχίνο.

Ο δωρητής, κ. Αντώνιος Γαβρίλης, παρουσία όλων, ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει επιπροσθέτως και τη δαπάνη για την πλήρη αγιογράφηση του (νέου) τέμπλου, δεσμευόμενος μάλιστα να είναι παρών στον Εορτασμό του Αγίου  Γεωργίου, τον επόμενο χρόνο, με το αγιογραφημένο το τέμπλο.

Ο γράφων, ως απλός και υπεύθυνος Έλληνας Πολίτης, εκφράζοντας γραπτά την προσωπική του άποψη, την οποία παρεμπιπτόντως συμμερίζονται και αρκετοί από την περιοχή, εκφράζει τις ευχαριστίες του στον δωρητή, για την Χριστιανική Πίστη του και τον έμπρακτο σεβασμό του  στα Ιερά αυτά προσκυνήματα,  καθώς και την αλληλένδετη ευαισθησία του στα Εθνικά θέματα, αφού πέρσι επισκεπτόμενος οικογενειακώς  την περιοχή που βρίσκονται τα Πομακοχώρια ,διαπίστωσε την ανάγκη αντικατάστασης του τέμπλου και ανάδειξης του Ιερού Ναού, που τον θυμόταν από το 1976 ,όταν τότε υπηρετούσε τη Στρατιωτική του Θητεία και  είχε επισκεφθεί την περιοχή, όπως αφηγήθηκε ο ίδιος.

Γράφει ο :Υποστράτηγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης

Πρόεδρος ΤΣ ΕΑΑΣ Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα