Αθλητικά Τελευταία Νέα

Παναιτωλικός – SKODA ΞΑΝΘΗ 5-2

panetolikos skodapanionios skoda

Την ήττα με σκορ 5-2 γνώρισε η SKODA ΞΑΝΘΗ στο γήπεδο του Παναιτωλικού στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Λουτσέσκου παρότι ξεκίνησαν με το γκολ του Λισγάρα στο 4’ το παιχνίδι, στη συνέχεια δέχθηκαν τα δύο γκολ του Βιγιαφάνες (21’, 45’) για να ισοφαρίσουν με τον Λουσέρο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Στην επανάληψη ήρθε η 3η φετινή ήττα της ξανθιώτικης ομάδας με τα γκολ των Ετζεγκέλε (53’), Μαρτίνες (60’) και Κάπελ (69’).

Η αποστολή

Alexandre Silva Cleyton, Carlos Wilson Cachicote da Rocha “Rudy”, Christian Obodo, Fernando Pereira Wallace, Lucero Adrián, Rennan Gonçalves de Oliveira, Soltani Karim, Αναστασόπουλος Νίκος, Βασιλακάκης Θεόδωρος, Γούτας Δημήτρης, Ζαρόπουλος Μιχάλης, Καπετάνος Παντελής, Καρυπίδης Χρήστος, Κομεσίδης Δημήτρης, Λισγάρας Χρήστος, Μπαξεβανίδης Δήμος, Μπαρέττας Αργύρης, Μπέρτος Μανώλης, Παπαστεριανός Μανώλης, Ράνος Αντώνιος, Φλίσκας Κώστας

Αρχική Ενδεκάδα

1. Ζαρόπουλος Μιχάλης

2. Μπαξεβανίδης Δήμος

3. Fernando Pereira Wallace

4. Λισγάρας Χρήστος

5. Καρυπίδης Χρήστος

6. Βασιλακάκης Θεόδωρος

7. Παπαστεριανός Μανώλης

8. Soltani Karim

9. Alexandre Silva Cleyton

10. Lucero Adrián

11. Καπετάνος Παντελής

Αναπληρωματικοί

Christian Obodo

Rennan Gonçalves de Oliveira

Αναστασόπουλος Νίκος

Γούτας Δημήτρης

Μπέρτος Μανώλης

Ράνος Αντώνιος

Φλίσκας Κώστας

Περιγραφή αγώνα

Ένα ενδιαφέρον παιχνίδι φιλοξένησε το γήπεδο του Παναιτωλικού την Κυριακή το απόγευμα στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Superleague.

Η SKODA ΞΑΝΘΗ προερχόμενη από το 2-0 επί της Νίκης Βόλου και ο Παναιτωλικός που είχε επικρατήσει με 3-1 επί του Πανθρακικού ήθελαν να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες τους και να αναρριχηθούν πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Δύο ομάδες που στο θεσμό του κυπέλλου μεσοβδόμαδα γνώρισαν την ήττα από ΟΦΗ και Παναθηναϊκό αντίστοιχα. Οι γηπεδούχοι στο β’ μέρος επικράτησαν κατά κράτος και μετέτρεψαν το 2-2 του πρώτου ημιχρόνου στο εμφατικό 5-2.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου για την βασική του ενδεκάδα προτίμησε τους Ζαρόπουλο κάτω από τα δοκάρια, Μπαξεβανίδη – Γουάλας στα άκρα της άμυνας, Λισγάρα και Καρυπίδη στα στόπερ, Παπαστεριανό, Βασιλακάκη, Σολτάνι, Λουσέρο και Κλέιτον στο κέντρο και στην κορυφή της επίθεσης τον Καπετάνο. Η γηπεδούχος ομάδα του Μάκη Χάβου προχώρησε σε 2 αλλαγές συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος ξεκινώντας τον αγώνα με τους Μπρακάλι, Γκαρσία Μαρτίνες, Μπεχαράνο, Καπέλ, Μαλεζάς, Γοδόι, Μορένο, Βιγιαφάνες, Νικολά Μαρτίνες, Ετζενγκέλε, Φωτάκης.

Πολύ καλά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η SKODA ΞΑΝΘΗ και κατάφερε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ. Στις πρώτες της επισκέψεις στην εστία του Μπρακάλι, ο Σολτάνι κέρδισε φάουλ από δεξιά το οποίο εκτέλεσε ο Λουσέρο και ο Χρήστος Λισγάρας με προβολή από κοντά σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ξανθιώτικης ομάδας κάνοντας το 0-1. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου στο πρώτο τέταρτο του αγώνα ήλεγχαν το παιχνίδι και δικαίως ήταν μπροστά στο σκορ όμως στο επόμενο τέταρτο της αναμέτρησης ο Παναιτωλικός αντέδρασε. Στο 21’ βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει με την προβολή του Βιγιαφάνες και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Κάπελ και ο Μπεχαράνο απείλησαν στην συνέχεια αλλά την ανατροπή του 0-1 την σημείωσε με το 2ο γκολ του ο Βιγιαφάνες στο 45ο λεπτό μετά από έξυπνα πάσα του Μαρτίνες. Η SKODA ΞΑΝΘΗ δεν το έβαλε κάτω, αντέδρασε άμεσα και στις καθυστερήσεις του α’ μέρους έκανε το 2-2 με τον Λουσέρο μετά από φάση διαρκείας. Σε ένα πρώτο 45λεπτο με τέσσερα γκολ 17 συνολικά τελικές προσπάθειες (8 για την SKODA ΞΑΝΘΗ όλες προς το τέρμα), πολλές συγκινήσεις και από μία αλλαγή για τους δύο αντιπάλους.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Παναιτωλικός μέσα σε 7 λεπτά σημείωσε δύο γκολ παίρνοντας ισχυρό προβάδισμα για τη νίκη. Ο Ετζενγκέλε και ο Μαρτίνεζ με κεφαλιά και φάουλ στο 53’ και 60’ αντίστοιχα έκαναν το 4-2 για τους γηπεδούχους που πήραν και το ψυχολογικό πλεονέκτημα. Στο 69’ ο Κάπελ με σουτ διεύρυνε τον δείκτη του σκορ κάνοντας το 5-2.

Οι καλύτερες στιγμές

2’ Η προσπάθεια του Κλέιτον από δεξιά πλάγια θέση κατέληξε σε κόρνερ.
4’ Ο Σολτάνι κέρδισε το φάουλ, ο Λουσέρο το εκτέλεσε από τα δεξιά και ο Λισγάρας με κοντινή προβολή έκανε το 0-1.
6’ Το σουτ του Μορένο μπλόκαρε ο Ζαρόπουλος.
7’ Δυνατό σουτ του Μπεχαράνο απέκρουσε ο Ζαρόπουλος στην αριστερή του γωνία.
21’ Σέντρα του Μαρτίνες από αριστερά, κεφαλιά του Μορένο απόκρουση του Ζαρόπουλου αλλά ο Βιγιαφάνες με κοντινή προβολή έκανε το 1-1.
23’ Ο Ζαρόπουλος απέκρουσε το σουτ του Μορένο και στην επαναφορά το σουτ του Φωτάκη πέρασε άουτ!
26’ Το σουτ του Κάπελ μπλόκαρε ο Ζαρόπουλος.
34′ Νέα καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό με τον Μπεχαράνο να μπαίνει στην περιοχή και να στέλνει με σουτ την μπάλα λίγο άουτ.
45’ Ο Βιγιαφάνες δέχθηκε την όμορφη πάσα του Μαρτίνες μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-1.
45+3’ Ο Ομπόντο έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μαλεζά με τον Μπρακάλι να αντιδρά και να αποκρούει. Ο Καπετάνος από κοντά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα στην προσπάθειά του στη συνέχεια της φάσης με τον Λουσέρο να κάνει το σουτ και να διαμορφώνει το 2-2.
53’ Σέντρα του Βιγιαφάνες από δεξιά, ο Ετζενγκέλε με κεφαλιά έκανε το 3-2.
60’ Ο Μαρτίνεζ με φάουλ κάνει το 4-2.
69’ Ο Κάπελ με σουτ σημείωσε το 5-2.
77’ Το σουτ του Ολιβέιρα μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.
82’ Ο Ράνος σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Μπρακάλι απέκρουσε σε κόρνερ.
86’ Το σουτ του Φωτάκη πέρασε άουτ.
90’ Ο Ζαρόπουλος απέκρουσε την κεφαλιά του Μαρτίνες.

Διαιτητές

Διαιτητής: Θάνος Δημήτριος (ΕΠΣ Γρεβενών)
Α’ Βοηθός: Τάτσης Δημήτριος (ΕΠΣ Ηπείρου)
Β’ Βοηθός: Γεωργιάδης Γεώργιος (ΕΠΣ Κοζάνης)
4ος Διαιτητής: Τριτσώνης Σταύρος (ΕΠΣ Αθηνών)
Κίτρινες: 42’ Κλέιτον, 58’ Γοδόι, 92’ Ολιβέιρα.
Κόκκινες:

Συνθέσεις

Παναιτωλικός: Μπρακάλι, Γκαρσία Μαρτίνες, Μπεχαράνο, Καπέλ, Μαλεζάς, Γοδόι, Μορένο (37’ Άλβες), Βιγιαφάνες (88’ Μήλιος), Νικολά Μαρτίνες (81’ Κόρμπος), Ετζενγκέλε, Φωτάκης.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Λισγάρας, Καρυπίδης, Παπαστεριανός (33’ Ομπόντο), Βασιλακάκης, Λουσέρο, Κλέιτον (68’ Ολιβέιρα), Καπετάνος (59’ Ράνος), Σολτάνι.

Σχετικά Άρθρα