Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Παιδικό θέατρο στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας αυτήν την Κυριακή

 klooyn (1) klooyn

Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ) σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, παρουσιάζουν στην παιδική τους σκηνή το εξαιρετικό έργο του Friedrich Karl Waechter «Σχολείο για Κλόουν» σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου και σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου.

Ένα έργο για παιδιά, αλλά και γι αυτούς που νιώθουν παιδιά!

Σε ένα σχολείο για κλόουν δάσκαλος και μαθητές προσπαθούν να συνυπάρξουν μέσα από καθημερινές συγκρούσεις, με κοινό παρονομαστή την αγάπη και των δυο για τον κόσμο των κλόουν.

Η αυταρχικότητα και η πειθαρχία του δασκάλου κλόουν έρχονται αντιμέτωπες με τον αυθορμητισμό και τη φαντασία των εκκολαπτόμενων κλόουν.

Οι μαθητές με γνώμονα τη παιδική αθωότητα τους και τον κόσμο του ονείρου αντιδρούν στη στείρα διδασκαλία…στο τέλος οι ήρωες πάντα νικάνε και το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ.

Μια φαντασμαγορία χρωμάτων και μουσικής περιβάλει όλη τη σκηνοθετική ματιά ενώ χορογραφίες με πατίνια, κορδέλες, μηχανάκια, ξυλοπόδαροι, μεταφέρουν τους θεατές σε ονειρικούς κόσμους.

«Σχολείο για κλόουν»

Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου

Σκηνοθεσία: Τάσος Ρατζος

Κινησιολογία: Ειρήνη Καλογηρά

Σκηνικά- κοστούμια: ΠΑΝΩΚΑΤΩ7

Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου

Βοηθός σκηνοθέτη: Βασιλειάδου Παυλίνα

Παίζουν οι ηθοποιοί: Πασχάλης Αραμπατζής, Θωμάς Μπάντας, Μαριλού Βόμβολου, Μάριος Κωνσταντίνου, Ανδρέας Βασιλείου

Παραστάσεις για το κοινό θα πραγματοποιηθούν τις Κυριακές 16/11/2014, 14/12/2014, 11 & 25/1/2015 στις 6 το απόγευμα στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

Τιμές εισιτηρίων: 10 € – 7 € (παιδικό, φοιτητικό, άνεργων, πολυτέκνων).

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

Σχετικά Άρθρα